Acceptance en commitment therapie op IJburg (ACT)

Acceptance en commitment therapie (ACT) is een wetenschappelijk bewezen methode waarmee je leert effectief omgaan met tegenslagen en geworstel met jezelf. Met ACT ontwikkel je een vaardigheid die je leven verrijkt en veerkracht. Ik ben senior coach en mindfulness trainer en geef Acceptance en commitment therapie op IJburg.

Acceptance en commitment therapie in het kort

  • Wetenschappelijk bewezen methode
  • Effectief bij tegenslag of nare gevoelens
  • Concreet en verrijkend

Acceptance en commitment therapie bij mij op IJburg

  • Ik ben warm, nuchter en betrokken
  • Veel ervaring en erkend door beroepsorganisaties
  • Goed bereikbaar met OV (Amsterdam en IJburg) en met de auto (IJburg)

Wat is Acceptance en commitment therapie?

De acceptance en commitment therapie hoort bij de derde generatie gedragstherapie. Er is veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan en het is effectief bij veel klachten. Het woord therapie vind ik persoonlijk nogal zwaar. Ik zie ACT meer als een persoonlijk traject waarmee je leert omgaan met tegenslag, nare gevoelens en je leven kunt verrijken. Het is ook geschikt als je leven een beetje leeg voelt of je moeite hebt met keuzes maken of bijvoorbeeld onzeker bent of een negatief zelfbeeld hebt. ACT is alles behalve zweverig en heel concreet.

Waarom Acceptance en commitment therapie?

We willen allemaal gelukkig zijn, ons goed voelen. Veel van wat wij doen komt voort uit het verlangen om gelukkig te zijn, of uit angst om ongelukkig te zijn of worden. Maar veel van wat we denken over geluk klopt niet. We worden in ons leven geleid door veel onbruikbare en onjuiste overtuigingen over geluk. Ideeën die algemeen zijn geaccepteerd omdat ‘iedereen weet dat ze waar zijn.’ Met de Acceptance en commitment therapie leer je anders naar geluk en je leven kijken. Je leert anders omgaan met negatieve of beperkende gedachten en overtuigingen en nare gevoelens. Je komt uit patronen en ervaart meer ruimte om te doen wat belangrijk en goed voor je is. Daar ontwikkel je ook de vaardigheden voor.

Waarom Acceptance en commitment therapie bij mij?

Ik ben ervaren en draag als extra rugzak mijn ervaring met andere methoden en mindfulness mee. Oefeningen uit andere methoden stel ik soms voor als ik denk dat het helpend is. Maar jij beslist. Bij ACT onderzoek je bijvoorbeeld niet waardoor iets komt, waardoor je zo hard werkt, pleased, je behoeften negeert of confrontaties uit de weg gaat. Soms vinden mensen het fijn om dit wel te begrijpen. Dan zet ik een oefening uit een andere methode in, zonder het ACT-pad te verlaten. Of als je het bijvoorbeeld erg moeilijk vindt om voor jouw behoeften op te komen, dan kan je geholpen zijn met communicatie vaardigheden die ik je kan leren. En als je erg piekert of al lange tijd veel stress hebt, kan ik mindfulness meditaties geven om dit sneller te verminderen. Zo zijn er meer voorbeelden waarbij een andere methode goed kan aanvullen. Als extraatje, niet in plaats van.

Aanbod

Een Acceptance en commitment therapie traject bestaat uit 6 tot 10 sessies. De intake is gratis. Als je daarna het traject aangaat, betaal je voor 6 sessies. Na die 6 afspraken kijken we of er meer nodig zijn, waarvoor je achteraf gefactureerd wordt. De sessies duren 1 uur en 15 minuten. Afhankelijk van hoe het met je gaat zijn de afspraken wekelijks of met meer tijd ertussen. De kosten voor 6 keer zijn €562,50 excl. BTW. Je kunt jaarlijks coachingskosten boven de €250 aftrekken van de inkomstenbelasting. ZZP’ers kunnen het gehele bedrag opvoeren. Soms is een gedeeltelijke vergoeding van de zorgverzekeraar mogelijk.

Acceptance en commitment therapie op IJburg

Ik werk aan de Daguerrestraat 140 op IJburg.

lisette Wevers coach en mindfulness trainer Amsterdam

Lisette Wevers

Senior coach en mindfulness trainer Amsterdam

Je kunt mij bereiken via:

lisette@hartziel.nl

06-44087217

Acceptance en commitment therapie ijburg