Mindfulness Based Burn-out Behandeling Amsterdam IJburg

Voor wie is de burn-out behandeling?

Voor mensen die al enige tijd last hebben van meerdere stressklachten, zoals vermoeidheid, spanningen, piekeren, slecht slapen, kort lontje, chaotisch zijn, verminderd overzicht, toenemende onzekerheid. Bij burn-out is het belangrijk dat je eerst vooral rust neemt en pas aan de behandeling begint als je naar de sessies van telkens 1,5 uur kunt komen. Bij overspanning is het meestal meteen mogelijk om aan de behandeling te beginnen.

Burn-out en overspanning

Stressklachten ontstaan als gedurende een te lange tijd de balans in belasting (wat je ‘op je bord hebt liggen’) en draagkracht (wat jij aan kunt) niet goed is geweest. Je stresssysteem verzwakt, waardoor je steeds vaker en sneller stress ervaart en steeds slechter daarvan herstelt. Bij een flink aantal stressklachten spreekt men van overspanning. Indien die klachten minimaal 6 maanden aanwezig zijn, is er sprake van een burn-out. Alleen artsen kunnen een diagnose stellen, maar dat is niet per se nodig en gebeurt ook vaak niet.

Effect burn-out behandeling

Bij stressklachten die al langer spelen, helpt de Mindfulness Based Burn-out Behandeling om het stresssysteem weer te versterken. Ook leer je stress, stressoorzaken en je copinggedrag herkennen en leert goed omgaan met stress en je valkuilen vermijden. Je komt meer in balans, herstelt van (geestelijke en lichamelijke) uitputting en ontwikkelt meer geestelijke kalmte en zelfinzicht.

Deze burn-out behandeling met mindfulness en coaching

In een rustig tempo krijg je een Mindfulness Based Stress Reduction training in combinatie met individuele coaching. Je krijgt in 10 sessies meer rust, energie en balans en leert gezond omgaan met stress en jezelf.

  • In de eerste fase ligt de nadruk op herstel, klachtenreductie en je grenzen voelen en bewaken.
  • In de tweede fase is de behandeling gericht op inzicht in stresstriggers, patronen, en in jezelf.
  • In de derde fase leer je je valkuilen vermijden en gezond omgaan met negatieve gedachten en lastige emoties..
  • In de vierde fase leer je leven en werken op een manier die past bij jou en jouw waarden.

Mindfulness als basis van de burn-out behandeling

De mindfulness training – voluit mindfulness based stress reduction – is de enige training waarvan uitgebreid wetenschappelijk onderzoek aantoont dat het stress, piekeren, somberheid en angst vermindert en het gevoel van levenskwaliteit vergroot. Daarnaast versterken de mindfulness meditaties het stresssysteem, waardoor je stressbestendigheid toeneemt. Vandaar dat dit de basis is van deze burn-out behandeling. Ook helpt mindfulness je zelfbewuster maken in het moment, een belangrijke basis om beter om te gaan met negatieve of stressvolle gedachten en situaties en om je valkuilen te omzeilen. Daarnaast maakt mindfulness je milder, minder oordelend. Ook dat is een beter uitgangspunt voor verandering.

Opzet burn-out behandeling

De behandeling bestaat uit 10 sessies van 1,5 uur. Daarnaast is het de bedoeling dat je thuis dagelijks oefent: 20 tot 40 minuten. Ook kunnen tests en andere oefeningen voor thuis in overleg gedaan worden. De afspraken kunnen wekelijks of tweewekelijks plaatsvinden.

Locatie

Amsterdam IJburg, Daguerrestraat 140.

Kosten burn-out behandeling in Amsterdam IJburg

De kosten voor het de Mindfulness Based Burn-out Behandeling bedragen €1060,- excl. BTW en inclusief locatiekosten, werkboek en audiobestanden. Als ZZP’er kun je het bedrag aftrekken van de belasting. Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel in het aanvullende pakket. Het bedrag is inclusief intakegesprek.

Opgeven burn-out behandeling Amsterdam IJburg

Bij de behandeling hoort een gratis intake gesprek. Dit is om kennis te maken en na te gaan of de behandeling echt iets voor jou is. Om je op te geven of voor meer informatie kun je mij mailen lisette@hartziel.nl of bellen: 06-44087217.

De coach/mindfulness trainer van de burn-out behandeling

lisette Wevers coach en mindfulness trainer AmsterdamMijn naam is Lisette Wevers (47). Ik woon in Amsterdam en studeerde aan de Universiteit van Amsterdam, eerst Psychologie en daarna ben ik afgestudeerd in de Communicatiewetenschap. Na een loopbaan als uitgever en communicatiemanager kwam ik in 2013 op het pad van coaching en mindfulness. Ik heb verschillende opleidingen gedaan, waaronder:

  • Master Coach bij Nonons (senior practitioner level)
  • Bezielingscoaching bij Hoogendijk Opleidingen
  • Mindfulness trainersopleiding bij Centrum voor Mindfulness en See True

Ik volg geregeld bijscholingen, onlangs deed ik bijvoorbeeld de Intensive Zelfcompassie bij de grondleggers daarvan (Kirstin Neff en Chris Germer). Onlangs verscheen mijn ‘Psychologisch handboek voor niet zo perfecte vrouwen’ bij Uitgeverij Brandt. Een wetenschappelijk gestaafd handboek vol inzichten en handvatten, met thema’s als relaties, zelfvertrouwen, stress, vriendschap, werk. Het is o.a. te koop bij Bol.com.

Het geeft mij veel energie en voldoening om mensen te begeleiden naar een prettiger leven en te helpen goede keuzes te maken. Klanten omschrijven mij vaak als bekrachtigend, betrokken, kalm en energie-gevend. Ik heb mijn eigen coachingspraktijk en ben daarnaast mede-eigenaar van het Trainingsbureau voor Mindfulness in Utrecht.

Erkenning

Ik ben erkend in de hoogste categorie van de beroepsvereniging voor mindfulness trainers:
VMBN.

VMBN_logo

 

 

Daarnaast ben ik erkend als senior practitioner coach bij de beroepsvereniging voor Coaches (NOBCO).
NOBCO coach Amsterdam IJburg