Boekentip: kookboek Eivissa

Onlangs kwam er een juweeltje op het pad van foodblogger Mandy Evers: Eivissa van Kim Lenders. Een sfeervol en vermakelijk boek over ‘eeteiland’ Ibiza. Het is niet alleen een kookboek, maar ook een culinaire reisgids.

Kookboek en lifestyleboe ineen: Eivissa, over eten (als) op Ibiza
Eten (zoals) op Ibiza

Als Ibiza nog niet op je bucketlist staat, komt daar na het lezen van dit kookboek zeker verandering in. Het afgelopen jaar, waarin ik zelf werkte aan een kookboek, heb ik geen ander kookboek gezien. Maar nu ben ik weer uit de eenzame opsluiting. Met mijn nieuwe aanwinst en een glas wijn in de zon droom ik nu weg bij de recepten en foto’s in dit kookboek. De fotografie is prachtig en van alle gerechten loopt het water mij in de mond! De liefde voor het eten en het eiland straalt er vanaf! Wat werkt dit aanstekelijk!

Steak Tartare (voorgerecht) uit Ibiza

Lifestyle en kookboek Eivissa, over eten als op Ibiza
Dit recept heb ik geprobeerd en is verrukkelijk!

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g biefstuk
2 eieren, alleen de dooiers
zout
1 el grove mosterd
4 el calvados of cognac
5 el extra vergine olijfolie
2 el fijngehakte peterselie
30 druppels tabasco
peper uit de molen.

Bereiding:

Prepareer het vlees vlak voor het serveren (maximaal een half uur van tevoren, in dat geval moet je het even afgedekt in de ijskast zetten). Snijd het vlees met een scherp mes in reepjes en hak het daarna in blokjes van een halve centimeter. Doe de blokjes in een kom en voeg het eigeel en flink wat zout toe. Meng alles goed. Voeg de mosterd, sterke drank, peterselie, tabasco en versgemalen zwarte peper toe. Roer door het vlees, maar niet te lang, zodat de structuur van de steak tartare mooi stevig blijft. Serveer direct op koude borden met toast en boter.

Hierna serveer ik de viskoekjes en een hele grote salade, een stuk goed brood erbij een fles wijn op tafel en het is even Ibiza in Nederland!