Jaloers en onzeker

Jeanette Bolck is psycholoog en therapeut en geeft cliënten tussen sessies door advies via Whatsapp Voice – Two minute therapy noemt zij dit. Deze keer spreekt Selma in, ze is jaloers en bang.

jaloers en onzeker
Selma’s bericht aan Jeannette

“Hoi met mij…
Nou het is weer zover hoor, ik heb het weer verprutst. Ik zit nu alleen in Italië op een berg… Roland heeft het helemaal met mij gehad. Hij vindt mij de hele vakantie al irritant en daarom zondert hij zich af. Net is de bom gebarsten… Ik vroeg hem hoe oud dat Zweedse meisje is waar hij mee praatte. Hij was duidelijk gecharmeerd van haar. Hij zuchtte diep, stond op en zei dat hij naar de WC ging… Hij ging vast haar opzoeken, dat wilde hij toch al, dat zag ik aan zijn blik. Nou, toen was de maat vol… Ik ben natuurlijk weggelopen! Wat denkt ‘ie wel… En nu belt hij me elke 5 minuten… pfff beetje laat! …(zucht)…
Oh, wat moet ik nou? Het is onze eerste vakantie zonder de kinderen. Ik had me er zo op verheugd. Heb je nog iets wat kan helpen mij uit dit moeras te trekken? Ik weet het even niet meer. Ik ben ook bang.

Jeannette’s bericht aan Selma

“Hi Selma,
O jee, wat een situatie. Ik zie je zitten, echt niet leuk. Dan is zo’n mooie berg ineens helemaal niet meer mooi. Wat zal je je alleen voelen. Hoe komt het nou dat je al die dingen denkt? Je bent er compleet van overtuigd dat hij jou niet wil, maar een ander en zo ga je hem ‘te lijf’ met je vragenvuur. Ik weet hoe je een beetje onzeker bent over jezelf de laatste tijd. Hij kan je nog zo vaak zeggen hoe prachtig je bent, maar er is een stemmetje in jou die dat niet gelooft. Je lijkt nu alleen maar naar die stem te luisteren en je vult alles in zonder het rustig en eerlijk met hem te bespreken. Hij lijkt niet te weten wat hij ertegen kan doen en je zegt zelf ook altijd dat hij van conflicten schrikt. Je bent nu zo boos en zo overtuigt van wat je denkt, dat je hem en jezelf geen kans geeft. Nu ziet hij alleen maar je boze en onredelijke kant en die duwt hem bij je weg. Pas nou op en praat met hem, open en kwetsbaar, hoe eng dat ook is. Anders bel je hem eerst even, dat is misschien minder eng. Vertel hem hoe je je had verheugd op deze vakantie en dat je gewoon bang bent. Geef hem een kans te zeggen wat er met hem aan de hand is. Je hebt nog een week en hij gaat heus nergens heen. Probeer het!
Nou, tot over 2 weken. Sterkte!”