Individuele mindfulness

Heb je last van stress, piekeren, negatieve gedachten, drukte, of voel je je geregeld somber? Of zit je in een heftige tijd en heb je behoefte aan meer rust? En kun of wil je de mindfulness groepstraining niet volgen? Dan is de individuele mindfulness training misschien iets voor jou. Ik ben erkend in de hoogste categorie van de beroepsvereniging voor mindfulness trainers. Ik geef de training mindfulness individueel in Amsterdam, Leidsche Rijn en op IJburg.

Wat doet mindfulness voor je?

Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen aanpak. Je traint om meer met je aandacht in het moment te zijn, zonder oordeel. Dat geeft rust en ruimte. Je kunt meer genieten en hebt minder stress, piekert minder. Je wordt ook zelfbewuster en kunt daardoor beter voor jezelf zorgen en gewoonten veranderen. Ik ben gecertificeerd mindfulness trainer en geef naast de 8-weekse groeptraining de individuele mindfulness training in Amsterdam. Hieronder meer over het effect van mindfulness en de training.

individuele mindfulness
Individuele mindfulness training Amsterdam, wat is het?

Veel mensen hebben het druk. Even zoveel mensen piekeren veel of hebben last van stress, de een chronisch, de ander door een situatie. Je kunt meer rust en ontspanning ervaren met mindfulness. Mindfulness is een training waarbij je leert met je aandacht in het hier en nu te zijn zonder oordeel. Je wordt ook bewust van hoe je bezig bent en hoe het met je gaat. Ik ben gecertificeerd mindfulness trainer en geeft naast de 8-weekse groepstraining de individuele mindfulness training van 8 sessies. Deze is geschikt voor mensen die niet deel kunnen nemen aan de groepstraining vanwege het tijdstip, of liever alleen trainen.

Mindfulness, de resultaten

Het is aangetoond met wetenschappelijk onderzoek dat mindfulness o.a. helpt tegen stress, spanningen, burn-out en piekeren. Het kan ook helpen bij slecht slapen en somberheid en zelfs depressie. Hersenonderzoek toont dat mindfulness je brein verandert. Je prefrontale cortex en hippocampus worden sterker. Deze zijn o.a. verantwoordelijk voor je veerkracht, positiviteit, geheugen, lerend vermogen. Het deel dat stresshormonen afgeeft, de amygdala wordt juist minder sterk, waardoor je minder stresshormonen in je lijf krijgt en meer rust en balans ervaart. Mindfulness is geen hype en niet zweverig, het wordt door de geestelijke gezondheidszorg serieus genomen en op grote schaal toegepast. Ook steeds meer bedrijven kopen mindfulness trainingen in om hun personeel gezond te houden. En om te zorgen dat zij goed in hun vel zitten en met plezier werken.

Mindfulness is iets voor jou als je hiervan iets herkent:

• Je hebt een druk leven, zit veel in je hoofd
• Je voelt je geregeld moe of geïrriteerd
• Je ervaart spanning, stress, of zorgen
• Je piekert vaak, hebt moeite met loslaten
• Je voelt je onzeker, bent perfectionistisch of hebt last van faalangst
• je hebt last van oordelen, zelfkritiek, of lichamelijke klachten
• Je geniet niet zo van je leven

Individuele mindfulness Amsterdam, de training

De individuele mindfulness training bestaat uit 8 lessen van 1,5 uur (de groepstraining is per les 2,5 uur) waarin verschillende mindfulness meditaties, oefeningen die inzicht geven, theorie en het bespreken van ervaringen aan bod komen. Daarnaast krijg je een werkboek met oefeningen voor thuis mee, waar je zo’n 30 a 45 minuten per dag mee bezig bent. Deze oefeningen zijn nodig om je aandacht te trainen, die normaal gesproken alle kanten op vliegt. De lessen vinden wekelijks of tweewekelijks plaats, afhankelijk van jou mogelijkheden. Wel is continuïteit belangrijk.

De individuele mindfulness training in Amsterdam kan je het volgende opleveren:

• Je zit minder in je hoofd, ervaart meer het ‘hier en nu’
• Je kunt je beter ontspannen en meer genieten
• Je herkent je patronen en kunt hier anders mee omgaan
• Je bent zelfbewuster en milder naar jezelf (en anderen)
• Je hebt minder last van lichamelijke klachten
• Je kunt beter omgaan met stressvolle gebeurtenissen
• Je weet beter je eigen grenzen en behoeften aan te geven
• Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen en optimisme
• Je durft meer je eigen weg te volgen

Het aanbod: Individuele Mindfulness training in Amsterdam

Ik geef de individuele mindfulness training in Amsterdam centrum (bij CS) en op Amsterdam IJburg (makkelijk parkeren). De investering is €800,- voor particulieren excl. BTW. Als ZZP’er kun je het bedrag aftrekken van de belasting. Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de training in het aanvullende pakket. Dit geldt alleen bij categorie 1 trainers, waartoe ik behoor. Mocht je werkgever de cursus vergoeden (steeds meer organisaties doen dit), dan is de prijs €1100,- excl. BTW. Het bedrag is inclusief intakegesprek en het werkboek en MP3’s (meditatie begeleiding om thuis te oefenen).

Opgeven individuele mindfulness Amsterdam

Bij de training hoort een gratis intake gesprek. Dit is om kennis te maken en na te gaan of de training echt iets voor jou is. Om je op te geven of voor meer informatie kun je mij mailen lisette@hartziel.nl of bellen: 06-44087217.

Mindfulness trainer

lisette Wevers coach en mindfulness trainer AmsterdamMijn naam is Lisette Wevers (44). Ik woon in Amsterdam en studeerde psychologie en communicatiewetenschap (master) aan de Universiteit van Amsterdam. Na een loopbaan bij o.a. KLM, ontwikkelingsorganisaties en als uitgever, kwam ik op het pad van coaching en mindfulness. Het geeft mij enorm veel energie en voldoening om mensen te begeleiden om prettiger te leven en goede keuzes te maken. Ik werk zelfstandig als coach en mindfulness trainer in Amsterdam en een dag per week bij het Trainingsbureau voor Mindfulness in Utrecht.

Een paar jaar geleden volgde ik zelf de 8-weekse mindfulness training (MBCT). Als drukke professional met een gezin had ik geregeld stress en vaak het gevoel geleefd te worden. Ook kon ik er wat van met piekeren. Ik wilde meer genieten van mijn leven en mijn gezin. De training was een echte eye-opener. Ik zag beter hoe ik bezig was, hoe mijn geest werkt en wat ik kan doen om meer rust te ervaren. Ik ben ook zelfbewuster geworden, sta dichter bij mijzelf. Mijn ervaring maakte mij zo enthousiast over mindfulness dat ik dit wilde doorgeven. Ik zag om mij heen veel mensen die veel aan mindfulness zouden hebben. Daarom volgde ik de post-HBO mindfulness trainersopleiding. Deze opleiding is erkent door de beroepsvereniging voor mindfulness trainers. Op dit moment voldoe ik aan de eisen van de beroepsvereniging voor mindfulness trainers voor categorie 2 trainer. Dit najaar voldoe ik aan de eisen voor categorie 1 trainer. Categorie 1 trainers hebben substantieel meer opleiding genoten, supervisie en intervisie gehad en retraites gevolgd.
Meer informatie over de mindfulness training in een groep, lees je hier meer: mindfulness Amsterdam)

Ik ben erkend in de hoogste categorie van de beroepsvereniging voor mindfulness trainers:

VMBN_logo