Individuele mindfulness

Heb je last van stress, piekeren, negatieve gedachten? Of zit je in een heftige tijd en heb je behoefte aan meer rust? Mindfulness is een bewezen methode die jou kan helpen. Bij de individuele mindfulness training volg je het 8-weekse programma (MBSR) en is er aandacht voor jouw specifieke situatie. Ik ben erkend in de hoogste categorie van de beroepsvereniging voor mindfulness trainers. Ik geef de training mindfulness individueel in Amsterdam, Leidsche Rijn en op IJburg.

Wat doet mindfulness voor je?

Mindfulness is een effectieve methode om stress te verminderen. Je traint om meer met je aandacht in het moment te zijn, zonder oordeel. Dat geeft rust en ruimte en nieuwe inzichten. Je zit minder vast in je hoofd en krijgt minder stress en je piekert minder. Je wordt ook zelfbewuster en kunt daardoor beter voor jezelf zorgen en gewoonten (zoals steeds over hetzelfde denken) veranderen.

Mindfulness, de resultaten

Het is aangetoond met wetenschappelijk onderzoek dat mindfulness o.a. helpt tegen stress, spanningen, burn-out en piekeren. Het kan ook helpen bij slecht slapen en somberheid. Hersenonderzoek toont dat mindfulness je brein verandert. Je prefrontale cortex en hippocampus worden sterker. Deze zijn o.a. verantwoordelijk voor je veerkracht, positiviteit, geheugen, lerend vermogen. Het deel dat stresshormonen afgeeft, de amygdala wordt juist minder sterk, waardoor je minder stresshormonen in je lijf krijgt en meer rust en tevredenheid ervaart. Mindfulness is geen hype en niet zweverig, het wordt door de gezondheidszorg serieus genomen en op grote schaal toegepast. Ook steeds meer bedrijven kopen mindfulness trainingen in om hun personeel gezond te houden. En om te zorgen dat zij met werkdruk kunnen omgaan en met plezier werken.

Mindfulness is iets voor jou als je hiervan iets herkent:

• Je hebt last van spanningen, stress of zorgen
• Je voelt je geregeld moe of geïrriteerd
• Je zit veel in je hoofd en hebt het te druk
• Je piekert vaak, hebt moeite met loslaten
• Je voelt je onzeker, bent perfectionistisch of hebt last van faalangst
• je hebt last van oordelen, zelfkritiek, of lichamelijke klachten
• Je geniet niet zo van je leven

Individuele mindfulness Amsterdam, de training

De individuele mindfulness training bestaat uit 8 lessen van 1,5 uur, waarin verschillende mindfulness meditaties, oefeningen die inzicht geven, theorie en het bespreken van ervaringen aan bod komen. Daarnaast krijg je een werkboek met oefeningen voor thuis mee, waar je zo’n 30 a 45 minuten per dag mee bezig bent. De lessen vinden wekelijks of tweewekelijks plaats, afhankelijk van jouw mogelijkheden. Wel is continuïteit belangrijk.

De individuele mindfulness training in Amsterdam kan je het volgende opleveren:

• Je zit minder in je hoofd, ervaart meer het ‘hier en nu’
• Je kunt je beter ontspannen en meer genieten
• Je herkent je patronen en kunt hier anders mee omgaan
• Je bent zelfbewuster en milder naar jezelf (en anderen)
• Je hebt minder last van lichamelijke klachten
• Je kunt beter omgaan met stressvolle gebeurtenissen
• Je weet beter je eigen grenzen en behoeften aan te geven
• Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen en optimisme
• Je durft meer je eigen weg te volgen

De investering

De individuele mindfulness training kost €800,- voor particulieren excl. BTW. Als ZZP’er kun je het bedrag aftrekken van de belasting. Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de training in het aanvullende pakket. Dit geldt alleen bij categorie 1 trainers, waartoe ik behoor. Het bedrag is inclusief intakegesprek en het werkboek en MP3’s (meditatie begeleiding om thuis te oefenen).

Opgeven individuele mindfulness Amsterdam

Bij de training hoort een gratis intake gesprek. Dit is om kennis te maken en na te gaan of de training echt iets voor jou is. Om je op te geven of voor meer informatie kun je mij mailen lisette@hartziel.nl of bellen: 06-44087217.

Mindfulness trainer

lisette Wevers coach en mindfulness trainer AmsterdamMijn naam is Lisette Wevers (45). Ik woon in Amsterdam en studeerde aan de Universiteit van Amsterdam, eerst Psychologie en daarna ben ik afgestudeerd in de Communicatiewetenschap. Na een loopbaan als uitgever en communicatiemanager kwam ik op het pad van coaching en mindfulness. Ik heb verschillende opleidingen gedaan, waaronder:

  • Bezielingscoaching bij Hoogendijk Opleidingen
  • Counseling aan de Academy voor coaching en counseling
  • Mindfulness trainersopleiding bij Centrum voor Mindfulness en See True

Ik volg geregeld bijscholingen, onlangs deed ik bijvoorbeeld de Intensive Zelfcompassie bij de grondleggers daarvan (Kirstin Neff en Chris Germer). Onlangs verscheen mijn ‘Psychologisch handboek voor niet zo perfecte vrouwen’ bij Uitgeverij Brandt. Een wetenschappelijk gestaafd handboek vol inzichten en handvatten, met thema’s als relaties, zelfvertrouwen, stress, vriendschap, werk. Het is o.a. te koop bij Bol.com. Het geeft mij veel energie en voldoening om mensen te begeleiden naar een prettiger leven en te helpen goede keuzes te maken. Klanten omschrijven mij vaak als bekrachtigend, betrokken, kalm en energie-gevend. Ik heb mijn eigen coachingspraktijk en ben daarnaast mede-eigenaar van het Trainingsbureau voor Mindfulness in Utrecht. Ik ben erkend in de hoogste categorie van de beroepsvereniging voor mindfulness trainers:
VMBN

VMBN_logo