Individuele mindfulness Amsterdam IJburg

  • Heb je last van stress, of spanningen?
  • Pieker je veel of heb je veel negatieve gedachten?
  • Ben je emotioneel en/of lichamelijk vermoeid?
  • Voel je je onrustig, gejaagd?
  • Ben je angstig, onzeker of somber?

Mindfulness is een bewezen methode die jou kan helpen. Bij de individuele mindfulness training volg je de mindfulness training (MBSR), waarbij er aandacht is voor jouw specifieke situatie en voor jou als persoon. Ik ben erkend in de hoogste categorie van de beroepsvereniging voor mindfulness trainers. Ik geef de training mindfulness individueel in Amsterdam IJburg.

Wat doet mindfulness voor je?

Mindfulness is een effectieve methode om stress, piekeren, somberheid en angst te verminderen. Je traint om meer met je aandacht in het moment te zijn. Dat geeft rust en ruimte. Je zit minder vast in je hoofd en kunt meer genieten. Je wordt ook zelfbewuster en patronen doorbreken, zoals perfectionisme, pleasen, je teveel aanpassen, te veel verantwoordelijkheid nemen, buffelen, uitstelgedrag en non-assertiviteit.

Mindfulness, de resultaten

Het is aangetoond met wetenschappelijk onderzoek dat mindfulness o.a. helpt tegen stress, spanningen, burn-out en piekeren. Het kan ook helpen bij slecht slapen, angst en somberheid. Hersenonderzoek toont dat mindfulness je brein verandert. Je prefrontale cortex en hippocampus worden sterker. Deze zijn o.a. verantwoordelijk voor je veerkracht, positiviteit, geheugen, lerend vermogen. Het deel dat stresshormonen af geeft, de amygdala wordt juist minder sterk, waardoor je minder stresshormonen in je lijf krijgt en meer rust en tevredenheid ervaart. Mindfulness is geen hype en niet zweverig, het wordt door de gezondheidszorg serieus genomen en op grote schaal toegepast. Ook steeds meer bedrijven kopen mindfulness trainingen in om hun personeel gezond te houden. En om te zorgen dat zij met werkdruk kunnen omgaan en met plezier werken.

Individuele mindfulness Amsterdam IJburg, de training

De individuele mindfulness training bestaat uit 8 lessen van 1,5 uur, waarin verschillende mindfulness meditaties, oefeningen die inzicht geven, theorie en het bespreken van ervaringen aan bod komen. Daarnaast krijg je een werkboek met oefeningen voor thuis mee, waar je zo’n 30 a 45 minuten per dag mee bezig bent. De lessen vinden wekelijks of tweewekelijks plaats, afhankelijk van jouw mogelijkheden. Wel is continuïteit belangrijk. Er is aandacht voor jouw specifieke situatie en voor jou als persoon.

De individuele mindfulness training in Amsterdam IJburg kan je het volgende opleveren:

• Je zit minder in je hoofd, ervaart meer het ‘hier en nu’
• Je kunt je beter ontspannen en meer genieten
• Je herkent je patronen en kunt hier anders mee omgaan
• Je bent zelfbewuster en milder naar jezelf (en anderen)
• Je hebt minder last van lichamelijke klachten
• Je kunt beter omgaan met stressvolle gebeurtenissen
• Je weet beter je eigen grenzen en behoeften aan te geven
• Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen en optimisme
• Je durft meer je eigen weg te volgen

De investering

De individuele mindfulness training kost €800,- voor particulieren excl. BTW. Als ZZP’er kun je het bedrag aftrekken van de belasting. Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de training in het aanvullende pakket. Dit geldt alleen bij categorie 1 trainers, waartoe ik behoor. Het bedrag is inclusief intakegesprek en het werkboek en MP3’s (meditatie begeleiding om thuis te oefenen).

Opgeven individuele mindfulness Amsterdam IJburg

Bij de training hoort een gratis intake gesprek. Dit is om kennis te maken en na te gaan of de training echt iets voor jou is. Om je op te geven of voor meer informatie kun je mij mailen lisette@hartziel.nl of bellen: 06-44087217.

Mindfulness trainer

lisette Wevers coach en mindfulness trainer AmsterdamMijn naam is Lisette Wevers (47). Ik woon in Amsterdam en studeerde aan de Universiteit van Amsterdam, eerst een paar jaar Psychologie en toen ben ik Communicatiewetenschap gaan studeren, en afgestudeerd in ‘drijfveren voor zelfzorg’. Na een loopbaan als uitgever en communicatiemanager kwam ik in 2013 op het pad van coaching en mindfulness. Ik heb verschillende opleidingen gedaan, waaronder:

  • Master Coach bij Nonons (senior practitioner level)
  • ACT Verdiepingscursus
  • Bezielingscoaching bij Hoogendijk Opleidingen
  • Mindfulness trainersopleiding bij Centrum voor Mindfulness en See True

Ik volg geregeld bijscholingen, onlangs deed ik bijvoorbeeld de Intensive Zelfcompassie bij de grondleggers daarvan (Kirstin Neff en Chris Germer). In mei 2017 verscheen mijn ‘Psychologisch handboek voor niet zo perfecte vrouwen’ bij Uitgeverij Brandt. Een wetenschappelijk gestaafd handboek vol inzichten en handvatten, met thema’s als relaties, zelfvertrouwen, stress, vriendschap, werk. Het is o.a. te koop bij Bol.com.

Het geeft mij veel energie en voldoening om mensen te begeleiden naar een prettiger leven en te helpen goede keuzes te maken. Klanten omschrijven mij vaak als bekrachtigend, betrokken, kalm en energie-gevend. Ik heb mijn eigen coachingspraktijk en ben daarnaast mede-eigenaar van het Trainingsbureau voor Mindfulness in Utrecht.

Erkenning

Ik ben erkend in de hoogste categorie van de beroepsvereniging voor mindfulness trainers:
VMBN.

VMBN_logo

 

 

 

Daarnaast ben ik erkend als senior practitioner coach bij de beroepsvereniging voor Coaches (NOBCO).
NOBCO coach Amsterdam IJburg