Mindfulness training Amsterdam

Wil je minder stress, minder piekeren, meer rust en balans? De officiële mindfulness training (MBSR) is wetenschappelijk onderzocht en zeer effectief gebleken bij stress, piekeren, spanningen, angst/zorgen. Ik ben post-HBO opgeleid mindfulness trainer en geef de officiële 8-weekse training mindfulness  in Amsterdam. Ik ben erkend in de hoogste categorie van de beroepsvereniging voor mindfulness trainers.

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een aandachtstraining waarbij je leert met je aandacht in het hier en nu te zijn zonder oordeel. We zijn in ons hoofd veel bezig met van alles en nog wat en dat geeft veel onrust. Door meer in het moment te zijn, zie je ook beter wat er speelt, in en om jezelf. Daar kun je vervolgens beter mee omgaan. Op deze manier kun je bijvoorbeeld beter voor jezelf zorgen als je merkt dat je stress hebt. Of je kunt beter op andere mensen reageren, met respect voor jezelf en de ander. Steeds meer mensen ontdekken het positieve effect van de 8-weekse mindfulness training en ook steeds meer bedrijven kopen mindfulness trainingen in voor hun personeel.

Mindfulness training wetenschappelijk onderbouwd

Het is met veel wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat mindfulness helpt tegen stress, angst, piekeren en zorgen. Het zorgt dat je meer rust vindt en dat je meer geniet. Het helpt zelfs bij depressie, burn-out en chronische pijn. Mindfulness is op dit moment de meest onderzochte geestelijke wetenschap. Uit breinonderzoek blijkt dat mindfulness meditaties je hersenen versterken. Dat effect is al na 8 weken zichtbaar. Door het versterkte brein wordt je minder stressgevoelig en positiever.

De mindfulness training is iets voor jou als je dit herkent:

• Je ervaart geregeld stress, spanning, onrust
• Je moet veel en hebt behoefte aan meer rust in je leven en hoofd
• Je slaapt slecht of hebt pijnklachten
• Je piekert veel, hebt moeite met loslaten
• Je voelt je onzeker of hebt last van faalangst
• Je hebt last van (zelf-)oordelen
• Je geniet niet zo van je leven, of hebt slecht contact met je gevoel

Mindfulness training in Amsterdam

De mindfulness training Amsterdam (MBSR: mindfulness based stress reduction) bestaat uit 8 lessen van 2,5 uur en een stiltedag. Tijdens de lessen doen we verschillende mindfulness meditatieoefeningen en reflectieoefeningen en bespreken we hoe het gaat. Het is geen therapie, we gaan niet diep in op persoonlijke zaken en je hoeft niets te vertellen als je dat niet wilt. Daarnaast oefen je zelf thuis dagelijks met mindfulness meditaties en doe je wat kleine opdrachten (reken op 30 tot 45 minuten). De groep is maximaal 12 deelnemers groot. Ik geef de 8-weekse mindfulness training in Amsterdam op IJburg. Dit is goed te bereiken met de auto of OV, ook als je buiten Amsterdam woont en je kunt je gratis parkeren.

Mindfulness trainer

lisette Wevers coach en mindfulness trainer AmsterdamNa een universitaire, afgeronde opleiding en  loopbaan in het bedrijfsleven (communicatiemanager) en als zelfstandig ondernemer kwam ik op het pad van coaching en mindfulness. Ik werk zelfstandig als bezielingscoach en mindfulness trainer in Amsterdam en bij het Trainingsbureau voor Mindfulness in Utrecht. Een paar jaar geleden volgde ik een 8-weekse mindfulness training en dat opende mijn ogen! Als hardwerkende professional met een gezin had ik geregeld het gevoel dat ik geleefd werd. Ook kon ik erg piekeren en dat zorgde voor stress. Na de achtweekse mindfulness training was ik zo enthousiast dat ik de post-HBO mindfulness trainersopleiding. Ik ben erkend in de hoogste categorie door de beroepsvereniging voor mindfulness trainers.

VMBN_logo

De effecten van de mindfulness training op een rij:

• Je ervaart minder stress, meer rust en ontspanning
• Je kunt je beter loslaten en genieten
• Je herkent je patronen en kunt daar anders mee omgaan
• Je bent meer zelfbewust, kunt beter bij jezelf blijven
• Je hebt minder last van lichamelijke klachten
• Je kent beter je eigen grenzen en behoeften
• Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen en optimisme
• Je durft meer je eigen weg te volgen

Mindfulness training Amsterdam: de investering

De investering is €450,- voor particulieren incl. BTW. Voor ZZP’er sis het bedrag €450,- excl. BTW. Als ZZP’er kun je het bedrag aftrekken van de belasting. De training is inclusief acht avonden training (2,5 uur) een begeleide stiltedag (10 – 15 uur), MP3’s met begeleide mindfulness meditatie en het mindfulness werkboek. Er zijn meditatiekussen aanwezig, en wordt voor drinken gezorgd. Mocht je werkgever de mindfulness training vergoeden, dan is dit de prijs €600,- excl. BTW. Veel werkgevers zijn tegenwoordig bereid een mindfulness training te vergoeden.

Opgeven mindfulness training Amsterdam

De eerstvolgende trainingen in Amsterdam IJburg (gratis parkeren, vlakbij A1 en A10, goed bereikbaar met tram 26 vanad A’dam CS en bus 66 vanaf Amsterdam Bijlmer Arena) beginnen:
– 5 februari 2017 van 09.45 – 12.15 uur.
Bij de training hoort een gratis intake gesprek, daarna beslis je definitief of je meedoet. Om je op te geven of voor meer informatie kun je mij mailen lisette@hartziel.nl of bellen: 06-44087217. Per training is er plek voor maximaal 12 deelnemers. Hier vind je de algemene voorwaarden.

Referenties Mindfulness Amsterdam

Mijn mindfulness training krijgt van deelnemers 5 sterren. Op Facebook (www.facebook/hartzielonline.nl) lees je een aantal referenties van deelnemers van mijn mindfulness trainingen in Amsterdam. Hieronder ook een aantal referenties.

Watze Bakker:
De mindfulness training van Lisette is een absolute aanrader. Of je nou meer rust in je hoofd en lijf wilt, beter wilt omgaan met stress of gewoon nieuwsgierig bent hoe je meer mindful kunt leven: deze training gaat je daar bij helpen. De avonden zijn opgebouwd met een mooie mix van theorie, oefeningen en reflectiemomenten. Lisette leidt de deelnemers op een prettige, veilige en professionele manier door het programma. Ik heb de avonden als een kado aan mezelf ervaren, en belangrijker nog: ik merk een concreet effect van de oefeningen. Dank je wel Lisette!

Iris Gussenhoven:
De mindfulnes cursus heeft mij super veel gebracht. Na deze 8 weken weet ik hoe ik rust in mijn hoofd kan brengen en kan ik beter afstand nemen van mijn gedachtes. Hierdoor pieker ik stukken minder en laat ik mij niet meer mee slepen in negatieve gedachtes. Lisette heeft mij super begeleid en heeft goed afgewisseld tussen theorie en praktijk.

Annemarie Loer:
Een echte aanrader de mindfullness cursus van Hart&Ziel. Met veel plezier ging ik de maandagavonden naar de cursus onder leiding van Lisette. Een avond gerichte aandacht en verschillende meditatie oefeningen die je ook thuis en zelfs op je werk kunt toepassen. Leren naar je gedachten te kijken en er niet over te oordelen. Beter contact krijgen met je lichaam, want oh wat zitten we toch veel in ons hoofd. Dank je wel Lisette, ik heb er veel aan in mijn dagelijkse leven!

Eline Prins:
Dat waren nog eens mooie avonden. Van tevoren wist ik niet precies wat me te wachten stond met de ‘8-weekse Mindfulness Based Stress Reduction’, maar Lisette heeft ons op een hele natuurlijke en prettige manier deze eerste beginselen eigengemaakt. Ik zal de avonden missen. Maar sommige oefeningen als vanzelf blijven doen. Dank je wel Lisette, en zodra je met een follow-up cursus begint, let me know!

Femke Vrij:
Via de website van Hart & Ziel al veel blogs en boekentips gelezen. Nu heel recent een mindfulness cursus bij Lisette gevolgd. Fijne avond met rustmomenten, ‘leren’ mediteren, theorie en praktijk over mindfulness afgewisseld. Veel geleerd, echt een aanrader!

Maaike Tielemans:
Heerlijke avonden met een fijne begeleiding van Lisette om het hoofd wat leger te krijgen en meer rust te krijgen in mijn gedachten! Dank daarvoor!

Wil je makkelijker loslaten, minder stress, meer rust en balans? Dan is de 8-weekse mindfulnesstraining iets voor jou. Deze mindfulness training (MBSR) is wetenschappelijk onderzocht en effectief gebleken. Ik ben mindfulness trainer in de hoogste categorie bij de beroepsvereniging VMBN) en geef de 8-weekse mindfulness training in Amsterdam. 

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een aandachtstraining waarbij je leert met je aandacht in het hier en nu te zijn zonder oordeel. We zijn in ons hoofd veel bezig met van alles en nog wat en dat geeft veel onrust. Door meer in het moment te zijn, zie je ook beter wat er speelt, in en om jezelf. Daar kun je vervolges beter mee omgaan. Op deze manier kun je bijvoorbeeld beter voor jezelf zorgen als je merkt dat je stress hebt. Of je kunt beter op andere mensen reageren, met respect voor jezelf en de ander. Steeds meer mensen ontdekken het positieve effect van de 8-weekse mindfulness training en ook steeds meer bedrijven kopen mindfulness trainingen in voor hun personeel.

Mindfulness training wetenschappelijk onderbouwd

Het is met veel wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat mindfulness helpt tegen stress, angst, piekeren en zorgen. Het zorgt dat je meer rust vindt en dat je meer geniet. Het helpt zelfs bij depressie, burn-out en chronische pijn. Mindfulness is op dit moment de meest onderzochte geestelijke wetenschap. Uit breinonderzoek blijkt dat mindfulness meditaties je hersenen versterken. Dat effect is al na 8 weken zichtbaar. Door het versterkte brein wordt je minder stressgevoelig en positiever.

De mindfulness training is iets voor jou als je dit herkent:

• Je ervaart geregeld stress, spanning, onrust
• Je moet veel en hebt behoefte aan meer rust in je leven en hoofd
• Je slaapt slecht of hebt pijnklachten
• Je piekert veel, hebt moeite met loslaten
• Je voelt je onzeker of hebt last van faalangst
• Je hebt last van (zelf-)oordelen
• Je geniet niet zo van je leven

Mindfulness training in Amsterdam

De mindfulness training Amsterdam (MBSR: mindfulness based stress reduction) bestaat uit 8 lessen van 2,5 uur en een stiltedag. Tijdens de lessen doen we verschillende mindfulness meditatieoefeningen en reflectieoefeningen en bespreken we hoe het gaat. Het is geen therapie, we gaan niet diep in op persoonlijke zaken en je hoeft niets te vertellen als je dat niet wilt. Daarnaast oefen je zelf thuis dagelijks met mindfulness meditaties en doe je wat kleine opdrachten (reken op 30 tot 45 minuten). De groep is maximaal 12 deelnemers groot. Ik geef de 8-weekse mindfulness training in Amsterdam op IJburg. Dit is goed te bereiken met de auto of OV, ook als je buiten Amsterdam woont en je kunt je gratis parkeren.

Mindfulness trainer

lisette Wevers coach en mindfulness trainer AmsterdamNa een loopbaan in het bedrijfsleven (communicatiemanager) en als zelfstandig ondernemer kwam ik op het pad van coaching en mindfulness. Ik werk zelfstandig als coach en mindfulness trainer in Amsterdam en bij het Trainingsbureau voor Mindfulness in Utrecht. Een paar jaar geleden volgde ik een 8-weekse mindfulness training en dat opende mijn ogen! Als hardwerkende professional met een gezin had ik geregeld het gevoel dat ik geleefd werd. Ook kon ik erg piekeren en dat zorgde voor stress. Na de achtweekse mindfulness training volgde ik de post-HBO mindfulness trainersopleiding. Ik voldoe ik aan de eisen van de beroepsvereniging voor mindfulness trainers voor de hoogste categorie.

De effecten van de mindfulness training op een rij:

• Je ervaart minder stress, meer rust en ontspanning
• Je kunt je beter loslaten en genieten
• Je herkent je patronen en kunt daar anders mee omgaan
• Je bent meer zelfbewust, kunt beter bij jezelf blijven
• Je hebt minder last van lichamelijke klachten
• Je kent beter je eigen grenzen en behoeften
• Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen en optimisme
• Je durft meer je eigen weg te volgen

Mindfulness training Amsterdam: de investering

De investering is €450,- voor particulieren incl. BTW. De training is inclusief acht avonden training (2,5 uur) een begeleide stiltedag (10 – 15 uur), MP3’s met begeleide mindfulness meditatie en het mindfulness werkboek. Er zijn meditatiekussen aanwezig, en wordt voor drinken gezorgd. Mocht je werkgever de mindfulness training vergoeden, dan is dit de prijs €700,- excl. BTW. Veel werkgevers zijn tegenwoordig bereid een mindfulness training te vergoeden. Als ZZP’er kun je het bedrag aftrekken van de belasting.

Opgeven mindfulness training Amsterdam

De eerstvolgende training begint 23 oktober. Er is altijd eerst een persoonlijke intake, om kennis te maken en je vragen te stellen. Pas daarna beslis je definitief. Wil je je opgeven, of meer informatie? Mail mij dan: lisette@hartziel.nl of bel: 06-44087217.