Over mij

Veel mensen lopen op een gegeven moment tegen zichzelf aan of krijgen te maken met lastige omstandigheden. Het kan dan fijn zijn om niet alleen te ploeteren, maar begeleiding te zoeken. Zowel coaching als mindfulness kunnen helpen. Soms kiezen mensen voor een combinatie daarvan.

Coaching en mindfulness
lisette Wevers coach en mindfulness trainer Amsterdam

Ik ben Lisette Wevers, 45 jaar en WO en post-HBO opgeleid. Als coach en mindfulness trainer help ik mensen meer inzicht te krijgen, zich prettiger te voelen en te doen wat goed voor ze is. Ik heb een grote interesse in mensen en onze psyche, gedragswetenschap en zingeving. Het voelt als een voorrecht om mensen verder te kunnen helpen.

Grondige coach

Ieder mens is anders, ik put daarom uit diverse coachingsmethoden om beter te kunnen aansluiten op je behoefte en wat bij jou werkt. Ik help je meer inzicht te krijgen en oplossingen te vinden. Vertrouwen vind ik erg belangrijk en gelukkig merk ik dat mensen zich snel prettig bij mij voelen. Cliënten omschrijven mij als grondig, aandachtig, sensitief en bekrachtigend.

Het is ontzettend belangrijk en fijn om te weten wie je bent, alles van jezelf te zien en te accepteren, ook je schaduwkanten en je angsten, én je diepste drijfveren, passies en mooie kanten. Mijn filosofie is dat als je vastloopt, of iets anders wilt, je naar de kern moet kijken: kijken naar wie jij bent, wat bij jou speelt (patronen, belemmeringen, behoeften, emoties, passies, drijfveren), wat bij jou past en werkt. Inzicht is belangrijk en helpend, maar is vaak nog niet genoeg. Het vraagt commitment en moed om werkelijk iets te veranderen in jezelf of je omstandigheden. Het kan fijn zijn als ook daarbij iemand met je meeloopt en je motiveert, bekrachtigt en steunt.

Mindfulness

Ik ben naast coach ook mindfulness trainer, erkend in de hoogste criteria van de beroepsvereniging (VMBN) voor mindfulness trainers. Dit betekent dat mensen met stressklachten vaak een deel van de training vergoed krijgen. Mindfulness is een training van de aandacht, om meer in het hier en nu te leven, zonder oordeel. Het kan een life changing training zijn, als je er serieus mee aan de slag gaat. Want een training betekent oefenen. Met mindfulness kun je meer genieten, beter loslaten en heb je minder last van stress en piekeren. Ook word je er zelfbewuster door, waardoor je beter bij jezelf kunt blijven, patronen doorbreken en doen wat goed voor je is. Ik geef de training ook individueel, waarbij ik hem aanpas aan wat er bij jouw speelt.

Mijn achtergrond

Ik heb na de propedeuse psychologie, communicatiewetenschap gestudeerd en afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ben afgestudeerd op een onderzoek naar gedragsdrijfveren. Na een loopbaan als communicatiemanager en uitgever, kwam ik op het pad van coaching. Dit was voor mij een logische stap omdat ik als manager al erg mensgericht was en als uitgever een mindstyle magazine uitgaf. Zodoende was ik al langer bezig met psychologie en zingeving. Mindfulness kwam in 2014 op mijn pad en vind ik erg verrijkend en verdiepend. Naast mijn werk als coach, ben ik mede-eigenaar van het Trainingsbureau voor Mindfulness in Utrecht. Ik ben erkend in de hoogste categorie van de beroepsvereniging voor mindfulness trainers VMBN. Dit betekent ook dat ik voldoe aan de voorwaarden van zorgverzekeraars.

Opleidingen die ik volgde:

  • 2013: Bezielingscoaching, bij Hoogendijk Coaching & Opleiding
  • 2014 – 2015: Mensgericht coachen, bij de Academie voor Coaching & Counseling
  • 2015 – 2016: De lange opleiding tot Mindfulness trainer, bij het Centrum voor Mindfulness
  • 2017: Mindful self-compassion, bij de grondleggers Kristin Neff en Chris Germer
  • 2017 – 2018 Coach Expert – dieper coachen en systemisch werken – bij Coach020. Deze opleiding is erkent op senior practioner niveau bij de beroepsvereniging voor coaches (NOBCO).

Overige informatie

VMBN_logo

 

 

 

Meer over coaching

Meer over mindfulness trainingen: Mindfulness Amsterdam

Meer over individuele mindfulness

Auteur psychologisch handboek

In mei 2017 verscheen mijn ‘Psychologisch Handboek voor niet zo perfecte vrouwen’ bij Uitgeverij Brandt. We willen alles graag goed doen en gelukkig zijn. Maar we zijn nu eenmaal niet perfect en het leven ook niet. Dat kan lastig zijn en daarom schreef ik met journalist Francisca Kramer dit wetenschappelijk gestaafde en praktische boek. We willen vrouwen helpen hun imperfectie te omarmen en steunen als de realiteit van het leven rauw op je dak valt. Je kunt het boek bestellen bij Bol voor €18,50.

Psychologisch handboek voor niet zo perfecte vrouwen