Over mij

Veel mensen lopen op een gegeven moment tegen zichzelf aan of krijgen te maken met lastige omstandigheden. Het kan dan fijn zijn om niet alleen te ploeteren, maar begeleiding te krijgen. Ik kan je coachen of een individuele mindfulness training geven of een combinatie daarvan. 

Wie ik ben

lisette Wevers coach en mindfulness trainer Amsterdam

Ik ben Lisette Wevers, 46 jaar en senior coach en mindfulness trainer. Ik help mensen bij het veranderen van aspecten van zichzelf en/of hun leven en accepteren wat niet te veranderen is. Mensen komen bij mij met verschillende problemen of vraagstukken. Denk aan stress, relatieproblemen, onzekerheid, eenzaamheid, niet weten wat je wilt, of gewoon niet goed in je vel zitten. Ik heb al heel lang een grote interesse in mensen en onze psyche, gedrag en zingeving. Het voelt als een voorrecht om mensen verder te kunnen helpen.

Bekrachtigende coach

Ieder mens is anders, ik put daarom uit diverse bewezen coachingsmethoden om beter te kunnen aansluiten op je behoefte en wat bij jou werkt. Mijn aanpak is oplossingsgericht (in plaats van probleemgericht), waarbij ik uiteraard aandacht hebt voor wat je moeilijk vindt en jouw emoties. Ik vind het erg belangrijk dat jij je veilig voelt en jezelf kunt zijn en laten zien. Gelukkig merk ik dat mensen zich snel prettig bij mij voelen. Cliënten omschrijven mij als sensitief, verhelderend, betrokken en bekrachtigend.

Persoonlijke mindfulness training

Ik ben naast coach ook erkend mindfulness trainer. Ik geef de training individueel, zodat ik beter kan aansluiten op jouw behoeften en uitdagingen. Met mindfulness kun je meer genieten, beter loslaten en heb je minder last van stress en piekeren. Ook word je er zelfbewuster door, waardoor je beter bij jezelf kunt blijven, patronen doorbreken en doen wat goed voor je is. Ik ben erkend als categorie 1 trainer bij de beroepsvereniging VMBN, waardoor veel mensen een deel van de training vergoed krijgen door hun zorgverzekering.

Mijn achtergrond

Ik heb Psychologie en Communicatiewetenschap gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ben afgestudeerd op een model voor het positief beïnvloeden van gezond gedrag. Na een loopbaan als communicatiemanager en uitgever, kwam ik in 2013 op het pad van coaching. Dit was voor mij een logische stap omdat ik altijd al interesse had in psychologie en gedrag en diepgang zoek in contacten en mensen graag help bloeien. Mindfulness kwam in 2014 op mijn pad en vind ik erg verrijkend en verdiepend. Naast mijn werk als coach, ben ik mede-eigenaar van het Trainingsbureau voor Mindfulness in Utrecht.

Opleidingen die ik volgde:

  • 2013: Bezielingscoaching, bij Hoogendijk Coaching & Opleiding
  • 2014 – 2015: Mensgericht coachen, bij de Academie voor Coaching & Counseling
  • 2015 – 2016: De lange opleiding tot Mindfulness trainer, bij het Centrum voor Mindfulness
  • 2017: Mindful self-compassion, bij de grondleggers Kristin Neff en Chris Germer
  • 2017 – 2018 Coach Expert – dieper coachen – bij NONONS. Deze opleiding is erkent op senior practioner niveau bij de beroepsvereniging voor coaches (NOBCO).

Overige informatie

  • KvK: 59560371
  • BTW: NL169243941B01
  • Beroepsvereniging NOBCO: senior practitioner coach, aansluitnummer 30870.

NOBCO coach Amsterdam IJburg

 

 

 

 

 

 

  • Beroepsvereniging VMBN: 1e categorie mindfulness trainer, lidnummer 2016912.

VMBN_logo

 

 

Meer over coaching

Meer over individuele mindfulness

Auteur psychologisch handboek

In mei 2017 verscheen mijn ‘Psychologisch Handboek voor niet zo perfecte vrouwen’ bij Uitgeverij Brandt. We willen alles graag goed doen en gelukkig zijn. Maar we zijn nu eenmaal niet perfect en het leven ook niet. Dat kan lastig zijn en daarom schreef ik met journalist Francisca Kramer dit wetenschappelijk gestaafde en praktische boek. Je kunt het boek bestellen bij Bol voor €18,50.

Psychologisch handboek voor niet zo perfecte vrouwen