relatietherapeut IJburg

Ik ben relatietherapeut op IJburg en help koppels patronen herkennen en doorbreken, en weer verbinding en plezier krijgen met elkaar. Niet jij of je partner is de oorzaak van jullie relatieprobleem, maar de patronen waar jullie in zitten.

  • Hebben jullie vaak ruzie over rommel of andere ergernissen?
  • Leven jullie langs elkaar heen, praten en doen jullie weinig samen?
  • Voelt de verdeling van de zorg voor kinderen of het huishouden niet eerlijk?
  • Voel je je niet gewaardeerd of gezien door je partner?
  • Is het gevoel van verbinding tussen jullie ver te zoeken?
  • Is jullie seksleven ingedut en wil je het verbeteren?
  • Is een van jullie vreemdgegaan of verliefd op een ander?
  • Twijfelen jullie of je samen verder wilt?

Relatietherapie IJburg

Het is erg vervelend als je relatieproblemen hebt. Zeker als de problemen al lange tijd spelen, kun je je ongelukkig voelen en bezorgd zijn over jullie toekomst. Misschien voel je je ook alleen. Ik help jullie graag met een diepgaande en resultaatgerichte aanpak. Ik ben uiteraard onpartijdig en handel in jullie beider belang. Ik kijk goed naar wie jullie zijn, in welke patronen jullie zitten, onderzoek met jullie welke emoties en behoeften er zijn en wat belangrijk is in jullie relatie. En ik help de negatieve patronen vervangen door opbouwende patronen en goede communicatie, die voor meer verbinding en plezier zorgen. Indien er (oud) zeer is, help ik dit verwerken.

Relatietherapie bij overspel of vreemdgaan

Ik heb veel ervaring met relatietherapie voor stellen waarbij een van beide is vreemdgegaan of verliefd is op een ander. Hierbij is in eerste instantie vooral hulp nodig om de crisis te managen; om te voorkomen dat er nog meer relatieschade ontstaat of jullie te snel een besluit nemen waar je later spijt van krijgt. Daarbij help ik om te gaan met de hevige emoties en stress, er goed over praten en het vertrouwen herstellen. Ook help ik onderzoeken waarom het is gebeurd: hoe was jullie relatie hiervoor, welke behoeften waren er wellicht, welke patronen, wat was de context (denk aan werkloosheid, een sterfgeval, ziekte of baby)? Ik help jullie goed te communiceren en jullie behoeften te uiten op een goede manier.

Relatietherapeut IJburg

Al heel lang ben ik geboeid door relaties. Naast relatietherapeut ben ik senior coach en trainer Mindfulness Based Stress Reduction. Ik ben erkend bij de NOBCO en VMBN. Ik heb Psychologie en Communicatiewetenschap gestudeerd (afgestudeerd in het laatste) bij de UvA en ben na een loopbaan in de communicatie sinds 2014 coach. Sinds 2015 ben ik tevens mindfulness trainer en sinds 2016 relatietherapeut. Ik heb hiervoor diverse opleidingen gevolgd (zie verder bij ‘over mij’).

Waarom relatietherapie?

Om mij heen en ook in mijn eigen leven zie ik dat het een uitdaging is om je relatie op lange termijn goed te houden. We hebben er geen les in gehad en de omstandigheden – drukke levens – zijn ook niet helpend. Door primaire emoties reageren we vaak niet goed op elkaar, wat voor verwijdering zorgt. Wat ik vooral zie is dat het belangrijk is op tijd de relatieproblemen te erkennen en aan te pakken. Relatieproblemen op zijn beloop laten zorgt er vaak voor dat er steeds meer afstand ontstaat, waardoor de liefde voor elkaar afneemt. En dat is niet nodig. Heel vaak passen stellen wel bij elkaar en kunnen ze het fijn en leuk hebben met elkaar, maar zijn er patronen die voor problemen zorgen.
Als je je door je partner gewaardeerd en geliefd voelt en het samen leuk hebt is dat een enorme verrijking voor je leven. Het geeft ook stevigheid.

Relatietherapie Methoden

Ik maak gebruik van beproefde methoden zoals de Emotionally Focussed Therapy van Sue Johnson, Geweldloze Communicatie, de Transactionele Analyse en de Acceptance and Commitment Therapy. Ook laat ik mij inspireren door relatietherapeut Esther Perel die zich in het bijzonder concentreert op seksualiteit in langdurende relaties en overspel.

Kosten relatietherapie IJburg

De kosten voor relatietherapie zijn €130 per uur inclusief BTW. De sessies duren 1 tot anderhalf uur. Je beslist zelf over de duur per sessie. Het aantal sessies en de frequentie bespreken we bij de eerste sessie. Relatietherapie is niet vergoed door zorgverzekeraars.

Locatie Relatietherapeut IJburg

Mijn praktijk is gelegen aan de Daguerrestraat 140 op IJburg. Je kunt voor de deur parkeren.

Afspraak met Relatietherapeut

Je kunt bij mij meestal binnen drie weken beginnen met de relatietherapie, soms al de volgende week. Als je wilt afspreken kun je me het beste mailen (ik ben vaak ik in gesprek en kan de telefoon dan niet beantwoorden): lisette@hartziel.nl