Workshop Loslaten met mindfulness

Workshop Loslaten met mindfulness

Misschien zijn er dingen uit het verleden die je niet goed kunt loslaten. Of misschien zijn het zorgen over de toekomst, onzekerheden, je werk of je kinderen, die je bezig blijven houden. Piekeren is ongezond en heeft geen zin. Gelukkig kun je loslaten leren. Mindfulness kan daarbij helpen. Bij deze workshop Loslaten met mindfulness in Amsterdam, op 28 december, krijg je inzichten en handvatten om loslaten makkelijker te maken.

mindfulness Amsterdam workshop loslaten

Mindfulness helpt met loslaten

Het positieve effect van mindfulness op angst, onzekerheid, stress en piekeren is wetenschappelijk bewezen. Maar vooral mijn eigen ervaring met mindfulness heeft mij van de kracht ervan overtuigd. Een paar jaar geleden volgde ik een 8-weekse cursus, een echte eye-opener! Daarna ging ik ermee door en las ik er veel over. En wat een effect! Ik voel mij er echt anders door, meer geaard en steviger, echter en veel rustiger, vooral omdat ik voel dat ik veel meer grip heb op hóe ik mij voel en gedraag. En nu heb ik ook de trainersopleiding mindfulness gevolgd, waarbij ik nog dieper ondergedompeld ben in de mindfulness en heb geleerd anderen te helpen met het beoefenen van mindfulness. Mindfulness is geen hype, het wordt door de geestelijke gezondheidszorg erg serieus genomen en op grote schaal toegepast.

Wat is Mindfulness en hoe helpt het?

Mindfulness is een training die je leert je aandacht te sturen. We zijn in ons hoofd veel meer met negatieve dingen of onzekerheden bezig dan we zouden willlen. Mindfulness oefeningen zorgen dat je meer bewust wordt van wat er in jou gebeurt: wat je denkt en hoe je je voelt. Dat is een eerste stap. Daarbij zorgt het dat je daar met wat meer vriendelijkheid en afstand naar je gedachten en gevoelens kunt kijken, dat geeft veel inzicht – de tweede stap. De derde stap is de dingen loslaten waar je niet mee bezig wilt zijn in je hoofd, en gezond omgaan met gedachten en gevoelens. Dat is geen passieve houding: je doet wat je kunt doen, maar loslaten is belangrijk voor je gevoel en je mentale gezondheid. Zeker als je (even) niets kúnt doen.

De workshop Loslaten met Mindfulness

Tijdens de workshop leer je hoe mindfulness werkt aan de hand van verschillende oefeningen en een beetje theorie. Door de oefeningen na te bespreken leer je nog beter hoe je er thuis mee verder kunt gaan. Verder is de avond een ervaring in rust en uit je hoofd zijn. Je gaat ontspannen naar huis met concrete handvatten en veel nieuwe inzichten.

Deskundige begeleiding van coach en mindfulness trainer

De workshop wordt gegeven door Lisette Wevers, gecertificeerd mindfulness trainer, coach en ervaren workshop begeleider. “Mindfulness is heel krachtig. Ik pas het zelf dagelijks toe, het is een way of living geworden. Ik voel me krachtiger en positiever, ben meer in balans, kan meer zijn wie ik wil zijn en doen wat ik wil doen.”

Wil jij leren loslaten en makkelijker leven met mindfulness?

Binnenkort vindt er weer een workshop Loslaten met mindfulness plaats. Er kunnen maximaal 20 deelnemers meedoen, dus wees er op tijd bij. De investering is €30,-.

  • De workshop is op een rustige locatie aan de rand Amsterdam (IJburg), waar je gratis kunt parkeren en ook goed met het OV kun komen (tram 26 vanaf CS).
  • De workshop is inclusief  water en thee. Andere drankjes zijn aan de bar te bestellen

Informatie over de workshop kun je opvragen via lisette@hartziel.nl

P.s. Ik geef ook de 8-weekse training mindfulness in Amsterdam Centrum en op Amsterdam IJburg. Hier lees je meer daarover: mindfulness Amsterdam.

En in deze blog geef ik antwoord op 8 vragen over de cursus mindfulness: wat voor mensen deze volgen, waarom, of het zweverig is, enzovoort: cursus mindfulness Amsterdam in 8 vragen.