EFT Relatietherapeut
IJburg Amsterdam

Erkend EFT relatietherapeut

Relatietherapie heeft zin als:
  • Jullie vaak ruzie maken of je ergeren
  • Er weinig verbinding is
  • Er discussies zijn over steeds dezelfde onderwerpen
  • Je je niet gewaardeerd of gezien, niet belangrijk of geliefd voelt door je partner
  • Jullie seksleven niet bevredigend is
  • Een van jullie is vreemdgegaan of verliefd is op een ander
  • Jullie twijfelen of jullie samen verder willen

In elke relatie zijn er uitdagingen. Je verschilt van elkaar, bent beide imperfect (net als iedereen) en hebt veel met elkaar te maken. Als je relatie goed is, kun je goed met de verschillen en imperfecties omgaan. Je kunt goed praten over wat niet fijn is en meningsverschillen oplossen. 

Als dit niet het geval is, dan is dat erg naar. Een slechte relatie heeft veel impact en geeft stress en negatieve emoties. Daar is gelukkig iets aan te doen.

Hoe kan ik jullie helpen met EFT relatietherapie?

Als het niet goed zit, krijg je sneller irritaties. De manier waarop je met stress en negatieve emoties omgaat verschilt. De een uit kritiek of verwijten, de ander trekt zich meer terug of wordt defensief. Zo kom je samen in een negatief patroon.  Je gaat je steeds slechter voelen bij elkaar en kunt steeds minder van elkaar hebben. 

Met relatietherapie leer je negatieve patronen herkennen, begrijpen en stoppen. Je gaat zien dat bv hoe meer kritiek je uit, des te meer afstand de ander neemt en vice versa. Je wordt zo beide niet gehoord en begrepen en kunt niet goed onvrede of problemen oplossen. 

Als het patroon is doorbroken, is de volgende stap: betrokken, open en responsief met elkaar omgaan. Dat betekent dat je wilt weten hoe de ander zich voelt en wat die nodig heeft, dat je jezelf uit op een open manier in plaats van kritisch of niet, en dat je goed reageert op de uitingen van de ander.
Indien nodig kijken we ook naar seksuele intimiteit.

In de laatste fase worden problemen en onvrede opgelost voor zover dit kan en kijken we hoe jullie de liefde en veilige open communicatie kunnen vasthouden.  

Vaak is het ook nodig om oud relatie-zeer te verzachten, of is er een crisis door een actueel probleem, zoals overspel. Ik heb daar veel ervaring mee.  

EFT Relatietherapeut IJburg Amsterdam

Ik ben Lisette Wevers, gecertificeerd EFT relatietherapeut in IJburg Amsterdam met een stevige achtergrond in psychologie, therapie en coaching. Ik help jullie graag relatieproblemen duurzaam oplossen. Cliënten beschrijven mij als helder, betrokken, warm.

Effect EFT relatietherapie

Ik heb gemerkt dat EFT relatietherapie vaak tot verrassende en belangrijke inzichten in jezelf en je partner leidt. Dat maakt het voor beide makkelijker te veranderen wat niet werkt. Ook relaties die erg slecht zijn of een diepe crisis hebben, kunnen zeer gebaat zijn bij EFT relatietherapie. Een veelvoorkomende aanleiding voor relatietherapie is overspel. Ik heb daar veel ervaring mee en een aparte website voor opgezet met veel informatie. 

EFT relatietherapie

Ik werk met de Emotionally Focussed Therapy (EFT), een wetenschappelijk bewezen methode voor relatietherapie. De hechtingstheorie van Bowlby is het uitgangspunt. De methode zegt: emoties zijn de muziek waarop we dansen in een relatie. Als je de relatie wilt veranderen, moet de muziek veranderen. Dat kan alleen als je veilig over gevoelens en behoeften kunt praten.

Met EFT relatietherapie ga je negatieve interactiepatronen doorbreken, jullie belangrijke emotionele behoeften en gevoelige snaren ontdekken, en herkennen en leren hoe je daar mee om kunt gaan op een veilige manier. Er ontstaat een stevige basis, waarbij je goed kunt praten en problemen kunt oplossen.

Erkend door EFT Nederland,
relatienummer 457

“Mijn man reageerde defensief als ik uitte waar ik van baalde. Dat maakte mij steeds bozer en wanhopiger. Bij Lisette ontdekte ik wat er achter zijn defensieve houding zat en hoe ik die zelf mede triggerde. We zijn anders met elkaar gaan praten, kennen elkaars gevoeligheden en houden daar rekening mee. Daardoor is nu alles bespreekbaar. Dat blijkt nog belangrijker te zijn dan dat we alles oplossen. De liefde stroomt weer!” Anneloes (43)

Waarom mij als EFT relatietherapeut

Ik heb opleidingen in de Emotionally Focussed Couples Therapy (EFT) gevolgd bij Rino en EFT Nederland en ben erkend. Deze methode is bewezen effectief, met duurzaam resultaat.  
Ik ben een betrokken, sensitief, nuchter en positieve relatietherapeut. We gaan de diepte in, maar er is ook ruimte voor humor.  

Kosten EFT relatietherapie
De kosten zijn €140,- excl. BTW per sessie van 75 a 90 minuten. Gemiddeld zijn 8 tot 13 sessies nodig.

 

Adres EFT relatietherapeut IJburg Amsterdam
Mijn praktijk is gelegen aan de
IJburglaan 630 F
1087 CE, Amsterdam.
Je kunt vlakbij parkeren.
Ook stopt tram 26 voor de deur.

Afspraak maken

Je kunt me mailen met het formulier hieronder, dan hoor je z.s.m. van mij.

Via de mail krijg je vooraf aan het eerste gesprek een intakeformulier die je ieder invult en aan mij mailt. Uiteraard ga ik vertrouwelijk met alle informatie om, volgens de wet AVG.

Contactformulier EFT Relatietherapeut IJburg Amsterdam

Relatietherapeut in IJburg Amsterdam

Contactformulier

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.

Hoe werk ik als EFT  relatietherapeut?

De video hiernaast laat zien op welke psychologische theorie ik mijn werk baseer: de Emotionally focussed Therapy (EFT), heet die methode. Het is een wetenschappelijk bewezen methode en het effect is duurzaam. Met deze aanpak komen we tot de kern. Ik onderzoek met jullie wat er achter de irritaties, ruzies of de verwijdering speelt. Van daaruit help ik jullie nieuwe manieren om je te uiten, op een verbindende manier en jullie problemen oplossen.