Lies’ Whatsapp bericht

“Hi met mij weer. Ik maak me zo’n zorgen. Mariëlle, je weet wel: die succesvolle mooie televisiedame, doet opeens zo koel en afstandelijk. Ik heb haar gevraagd of ze mij kan helpen met verhuizen. Daar had ze geen tijd voor. Geen zin dus hè? Ze vond ook dat ik haar claimde toen ik zei dat ik het jammer vond en teleurgesteld ben. Dat mag ik toch wel zeggen? Ze wil natuurlijk gewoon stappen met die perfecte vriendinnen, waarmee ze op vakantie gaat en die ook in die wereld werken. En op mijn werk gaan collega’s borrelen op een dag dat ik niet kan. En dat weten ze best. Ik heb gevraagd of het misschien vrijdag kan, maar daar reageren ze niet op. Ze voelen zich natuurlijk te hip voor mij.

Ik word gek van die onzekerheid. Alleen op Anne kan ik rekenen, maar die heeft ook niemand anders. Bas vindt dat ik me veel te druk maak, dus daar heb ik ook al niks aan. Ik doe zo m’n best, ik snap er niks van. Nou ik ga maar werken, als dat nog lukt. Daag”

Mijn reactie via Whatsapp voice

“Hi Lies. Je klinkt erg teleurgesteld en boos. Het lijkt alsof je weer het gevoel hebt dat iedereen tegen je is. Weet je nog dat we de vorige keer ontdekten dat je je vroeger ook juist op die personen richtte die je verdriet gaven? Je haalt je dan ook van alles in je hoofd wat je niet zeker weet en wat niet leuk is om te denken. Ik snap dat het pijn doet wat Mariëlle zegt, maar misschien heeft ze echt geen tijd. En misschien vindt ze het een beetje benauwend dat je haar zo vaak berichtjes stuurt? Ze kan nu het gevoel krijgen dat ze niet aan je eisen kan voldoen.

Bij Anne word je nooit onzeker, is dat niet heel fijn? Vind je haar misschien minder belangrijk, omdat ze niet hip is of perfect in jouw ogen? Als je anderen op een voetstuk plaatst, word je zelf onzekerder. Het lijkt erop dat je niet goed herkent wie er wel in je leven zijn en alleen maar op eventuele afwijzing focust. Je wordt dan heel gespannen en boos en vergeet hoe leuk je bent! En dan zien anderen misschien iemand die afhankelijk en kritisch is. Sommige mensen kunnen daar niet goed mee omgaan. Probeer dit weekend iets leuks met Anne te doen en echt te kijken wat jullie vriendschap betekent. En denk even na over die perfectie. Mag het ook wat minder? Kijk ook of je steeds wat langer kunt wachten met berichtjes sturen naar Mariëlle. Misschien ebt de behoefte daaraan dan weg en hoeft het niet eens meer. Laten we hier woensdag wat beter naar te kijken. Sterkte met de verhuizing!”