Zonsondergang met roze wolken. Sfeerbeeld bij het blog: Meer plezier in je werk, 8 tips van coach en relatietherapeut Lisette Wevers in Amsterdam

Zorg voor kwaliteit in je werk

Blijf voor de beste kwaliteit gaan. Probeer alles wat je doet met liefde en aandacht te doen. Zie dit ook als een training van je geest. Naar je beste kunnen presteren en goed werk afleveren, geeft altijd voldoening.

Blijf leren

Misschien heb je je taken volledig onder de knie, maar je kunt altijd en overal wat leren. BIjvoorbeeld op het gebied van samenwerken, communicatie, overtuigen of plannen. Juist als je je taken goed aankunt, houd je energie over om andere competenties te ontwikkelen.

Wees positief kritisch

Kijk om je heen: wat gebeurt er allemaal in mijn organisatie. Wat gaat er goed in het bedrijf en wat kan het beter? Draag oplossingen aan en kijk of je daarin een rol kunt spelen.

Volg een cursus of opleiding

Nu je je werk op je sloffen kunt doen, is het een goed moment om een cursus of opleiding te volgen. Kijk of je eventueel wat minder kunt gaan werken, zodat je meer tijd hebt voor verdieping. Nieuwe dingen leren geeft veel energie.

Collega’s

Zorg dat je het leuk hebt met collega’s. Kijk hoe je de samenwerking kunt verbeteren, maar maak vooral ook gewoon plezier. Heb een beetje aandacht voor elkaar, vraga hoe het gaat, hoe het weekend was, etcetera. Een groot deel van het werkplezier komt voort uit de contacten op het werk.

Geen droombaan

Realiseer je: dé droombaan bestaat niet. Elke baan heeft voor- en nadelen. Richt je aandacht vooral op de leuke kanten van jouw werk.