Mindfulness Amsterdam IJburg

gecertificeerde Mindfulness trainer

Stress verminderen met mindfulness 

Je kunt bij mij de Mindfulness Mindfulness Based Stress Reduction training doen, een bewezen methode. Dat kan alleen individueel. Zo kan ik aandacht hebben voor jouw specifieke situatie, klachten en wensen. Ik ben erkend in de hoogste categorie van de beroepsvereniging voor mindfulness trainers. Ik geef de individuele training mindfulness in Amsterdam IJburg. Ik ben erkend door de beroepsvereniging voor mindfulness trainers VMBN, categorie 1. Meer over mij lees je hier

 

Wat doet mindfulness?

Mindfulness is een effectieve methode om stress, piekeren, somberheid en angst te verminderen. Je traint om meer met je aandacht in het moment te zijn. Meer te ‘zijn’, in plaats van te streven en doen. Dat geeft rust en ruimte. Je zit minder vast in je hoofd en kunt meer genieten. Je wordt ook zelfbewuster en kunt patronen doorbreken, zoals perfectionisme, pleasen, je teveel aanpassen, te veel verantwoordelijkheid nemen, te hard werken. Kernwoorden van mindfulness zijn open houding, acceptatie, niet-oordelen, ont-streven, loslaten, vertrouwen, geduld.

Mindfulness, de resultaten

Het is aangetoond met wetenschappelijk onderzoek dat mindfulness o.a. helpt tegen stress, spanningen, burn-out en piekeren. Het kan ook helpen bij slecht slapen, angst en somberheid. Hersenonderzoek toont dat mindfulness je brein verandert. Je prefrontale cortex en hippocampus worden sterker. Deze zijn o.a. verantwoordelijk voor je veerkracht, positiviteit, geheugen, lerend vermogen. Het deel dat voor een stressreactie zorgt, de amygdala wordt juist minder actief, waardoor je minder stresshormonen in je lijf krijgt en meer rust en tevredenheid ervaart.

Mindfulness een hype?

Mindfulness is geen hype en niet zweverig, het wordt door de gezondheidszorg serieus genomen en op grote schaal toegepast. Ook steeds meer bedrijven kopen mindfulness trainingen in om hun personeel gezond te houden. En om te zorgen dat zij met werkdruk kunnen omgaan en met plezier werken.  

 

‘You can’t stop the waves, but you can learn how to surf’ –

John Kabat Zinn (founder Mindfulness Based Stress Reduction).

Mindfulness Amsterdam IJburg

Ik geef de mindfulness training (MBSR) alleen op individuele basis. De training bestaat uit 8 lessen van 1,5 uur. Daarin komen verschillende mindfulness meditaties, inzichtsoefeningen, theorie en reflecterende gesprekken aan bod komen. Daarnaast krijg je een werkboek met oefeningen voor thuis mee, waar je zo’n 30 a 45 minuten per dag mee bezig bent. De lessen vinden wekelijks plaats. Er is aandacht voor jouw specifieke situatie en voor jou als persoon.

Mindfulness trainer

In 2016 rondde ik de volledige opleiding tot mindfulness trainer af (die bestaat uit een basis en verdieping) bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Sindsdien volg ik jaarlijks 5- tot 7-daagse Vipassana retraites bij erkende begeleiders. Vipassana-meditaties zijn de oorspong van mindfulness. Bijna dagelijks doe ik zelf mindfulness-meditaties. Het heeft me veel gebracht. Ik ben veel vaker bewuster van wat ik voel, denk en hoe ik bezig ben. En van mijn omgeving. Ik kan dan bewuster kiezen hoe ik met mijzelf, mijn omgeving en situaties omga. 

Kosten individuele mindfulness

De individuele mindfulness training kost €880,- voor particulieren excl. BTW. Als ZZP’er kun je het bedrag aftrekken van de belasting. Het bedrag is inclusief intakegesprek, werkboek en MP3’s (meditaties om thuis te oefenen). Indien je werkgever de training betaald, of je een B.V. hebt, zijn de kosten €1100,- excl. BTW.

Aanmelden Mindfulness Amsterdam IJburg

Om je op te geven of voor meer informatie kun je onderstaand formulier invullen.

Mindfulness stress training Amsterdam IJburg, een ervaring

‘Ik moest in het begin erg wennen aan de training, maar al na 5 weken begon ik het effect te merken. Ik kan mijn werk nu beter loslaten en geniet daardoor meer van de fijne dingen in mijn leven. Er is meer rust in mijn lichaam en hoofd. Ik raak minder snel gestresst en ben milder voor mijzelf geworden.’ – Marleen (51, huisarts)  

Contactformulier voor Mindfulness stress training Amsterdam IJburg

Individuele mindfulness Amsterdam IJburg

Contactformulier

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.

Erkenning

mindfulness ijburg vmbn

Ik ben erkend in de hoogste categorie van de beroepsvereniging voor mindfulness trainers: VMBN.

mindfullness training ijburg amsterdam nobco

Daarnaast ben ik erkend als senior practitioner coach bij de beroepsvereniging voor Coaches (NOBCO).