Mindfulness stress training Amsterdam IJburg

Erkende Mindfulness trainer

Stress verminderen met mindfulness stress reductie training

Bij de Mindfulness stress training Amsterdam IJburg volg je de MBSR Training (Mindfulness Based Stress Reduction), een bewezen methode. Er is aandacht voor jouw specifieke situatie, klachten en wensen en voor jou als persoon. Ik ben erkend in de hoogste categorie van de beroepsvereniging voor mindfulness trainers. Ik geef de individuele training mindfulness in Amsterdam IJburg. Ik ben erkend door de beroepsvereniging voor mindfulness trainers VMBN, categorie 1. Meer over mij lees je hier

Wat doet mindfulness stress training?

Mindfulness is een effectieve methode om stress, piekeren, somberheid en angst te verminderen. Je traint om meer met je aandacht in het moment te zijn. Meer te ‘zijn’, in plaats van te streven en doen. Dat geeft rust en ruimte. Je zit minder vast in je hoofd en kunt meer genieten. Je wordt ook zelfbewuster en kunt patronen doorbreken, zoals perfectionisme, pleasen, je teveel aanpassen, te veel verantwoordelijkheid nemen, te hard werken. Kernwoorden van mindfulness zijn open houding, acceptatie, niet-oordelen, ontstreven, loslaten, vertrouwen, geduld.

 

Mindfulness, de resultaten

Het is aangetoond met wetenschappelijk onderzoek dat mindfulness o.a. helpt tegen stress, spanningen, burn-out en piekeren. Het kan ook helpen bij slecht slapen, angst en somberheid. Hersenonderzoek toont dat mindfulness je brein verandert. Je prefrontale cortex en hippocampus worden sterker. Deze zijn o.a. verantwoordelijk voor je veerkracht, positiviteit, geheugen, lerend vermogen. Het deel dat voor een stressreactie zorgt, de amygdala wordt juist minder actief, waardoor je minder stresshormonen in je lijf krijgt en meer rust en tevredenheid ervaart.

Mindfulness een hype?

Mindfulness is geen hype en niet zweverig, het wordt door de gezondheidszorg serieus genomen en op grote schaal toegepast. Ook steeds meer bedrijven kopen mindfulness trainingen in om hun personeel gezond te houden. En om te zorgen dat zij met werkdruk kunnen omgaan en met plezier werken.  

 

‘You can’t stop the waves, but you can learn how to surf’ –

John Kabat Zinn (founder Mindfulness Based Stress Reduction).

Individuele mindfulness Amsterdam IJburg

De individuele mindfulness training bestaat uit 8 lessen van 1,5 uur, waarin verschillende mindfulness meditaties, oefeningen die inzicht geven, theorie en het bespreken van ervaringen aan bod komen. Daarnaast krijg je een werkboek met oefeningen voor thuis mee, waar je zo’n 30 a 45 minuten per dag mee bezig bent. De lessen vinden wekelijks plaats, afhankelijk van jouw mogelijkheden. Er is aandacht voor jouw specifieke situatie en voor jou als persoon.

Kosten individuele mindfulness

De individuele mindfulness training kost €880,- voor particulieren excl. BTW. Als ZZP’er kun je het bedrag aftrekken van de belasting. Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de training in het aanvullende pakket. Dit geldt alleen bij categorie 1 trainers, wat ik ben. Het bedrag is inclusief intakegesprek, werkboek en MP3’s (meditaties om thuis te oefenen). Indien je werkgever de training betaald, of je een B.V. hebt, zijn de kosten €1100,- excl. BTW.

Aanmelden Mindfulness stress training Amsterdam IJburg

Om je op te geven of voor meer informatie kun je mij bellen/appen: 06-44087217 of onderstaand formulier invullen.

Mindfulness stress training Amsterdam IJburg, een ervaring

‘Ik moest in het begin erg wennen aan de training, maar al na 5 weken begon ik het effect te merken. Ik kan mijn werk nu beter loslaten en geniet daardoor meer van de fijne dingen in mijn leven. Er is meer rust in mijn lichaam en hoofd. Ik raak minder snel gestresst en ben milder voor mijzelf geworden.’ – Marleen (51, huisarts)  

Contactformulier voor Mindfulness stress training Amsterdam IJburg

Individuele mindfulness Amsterdam IJburg

14 + 2 =

Erkenning

mindfulness ijburg vmbn

Ik ben erkend in de hoogste categorie van de beroepsvereniging voor mindfulness trainers: VMBN.

mindfullness training ijburg amsterdam nobco

Daarnaast ben ik erkend als senior practitioner coach bij de beroepsvereniging voor Coaches (NOBCO).