relatietherapeut in IJburg Amsterdam

EFT relatietherapie

Relatietherapie heeft zin als:

  • Jullie vaak ruzie maken of je ergeren
  • Er weinig verbinding is
  • Er veel discussies zijn over geld, zorg en huishouden, tijd voor elkaar
  • Je je niet gewaardeerd of gezien voelt, of niet belangrijk voor je partner
  • Jullie seksleven niet bevredigend is
  • Een van jullie is vreemdgegaan of verliefd is op een ander
  • Jullie twijfelen of jullie samen verder willen

40 Procent van de huwelijken strandt, onder samenwonenden is dit getal nog hoger. Een goede relatie heb je niet vanzelf, daar moeten de meeste mensen best wat voor doen. Dat is dus heel normaal. Als het niet lukt en er vaak irritaties of escalaties zijn, of veel verwijdering is,  is relatietherapie zinvol.

Hoe kan relatietherapie helpen?

Ik help jullie inzicht krijgen in waarom het misgaat. Vaak is er een patroon waarbij de een kritiek geeft en de ander defensief reageert. Of waarbij beide de ander de schuld geven van de problemen. Of geen van beide zich uit.  Je leert om open en verbindend met elkaar te communiceren over wat je nodig hebt en niet fijn vindt. Zo kunnen jullie problemen oplossen en wordt de relatie weer veilig en prettig.

Relatietherapeut IJburg Amsterdam

Ik ben Lisette Wevers, gecertificeerd EFT relatietherapeut in IJburg Amsterdam met een stevige achtergrond in psychologie en coaching. Ik help jullie graag relatieproblemen duurzaam oplossen. Het doel is dat jullie meer liefde en plezier krijgen in jullie relatie. 

EFT relatietherapie  

Ik werk met de Emotionally Focussed Therapy (EFT), de enige wetenschappelijk bewezen methode voor relatietherapie. De methode gaat uit van de hechtingstheorie van Bowlby. In een relatie moet je je veilig aan je partner kunnen hechten. Als er iets mis gaat in de hechting, bijvoorbeeld omdat je je niet gehoord, belangrijk, geliefd, gesteund of gewaardeerd voelt, of omdat bindings- of verlatingsangst wordt getriggerd, ga je je beschermen door kritiek te geven, defensief te worden of afstand te nemen. En daarmee trigger je de ander weer.

Zo kom je samen in een negatieve spiraal. Met EFT relatietherapie kun je dit doorbreken en een fijne, veilige relatie te krijgen, waarin je samen problemen kunt oplossen.

Erkend door EFT Nederland, relatienummer 4576

Veel mensen hebben geen voorbeeld gehad van een liefdevolle relatie en goede communicatie. Mensen met goede relaties zijn niet perfecter, ze weten beter wat een relatie nodig heeft en kunnen zich beter uiten en luisteren. Als er genoeg liefde is, kun je meer van elkaar hebben en samen knelpunten oplossen. 

Waarom mij als relatietherapeut

Ik heb opleidingen in de Emotionally Focussed Couples Therapy (EFT) gevolgd bij EFT Nederland en ben erkend. Deze methode is bewezen effectief, met duurzaam resultaat.  
Ik ben een betrokken, sensitief, nuchter en positieve relatietherapeut. We gaan de diepte in, maar er is ook ruimte voor humor.  

Kosten relatietherapie

De kosten zijn €135,- excl. BTW per sessie van 75 a 90 minuten. Gemiddeld zijn 8 tot 13 sessies nodig.   

Adres IJburg Amsterdam

Mijn praktijk is gelegen aan de
IJburglaan 630 F
1087 CE, Amsterdam.
Je kunt vlakbij parkeren.
Ook stopt tram 26 voor de deur.

Afspraak maken

Je kunt me mailen met het formulier hieronder, dan hoor je z.s.m. van mij.

Via de mail krijg je vooraf aan het eerste gesprek een intakeformulier die je ieder invult en aan mij mailt. Uiteraard ga ik vertrouwelijk met alle informatie om, volgens de wet AVG.

Contactformulier Relatietherapeut IJburg Amsterdam

Relatietherapeut in IJburg Amsterdam

5 + 6 =

Hoe werk ik als relatietherapeut?

De video hiernaast laat zien op welke psychologische theorie ik mijn werk baseer: de Emotionally focussed Therapy (EFT), heet die methode. Het is een wetenschappelijk bewezen methode en het effect is duurzaam. Met deze aanpak komen we tot de kern. Ik onderzoek met jullie wat er achter de irritaties, ruzies of de verwijdering speelt. Van daaruit help ik jullie nieuwe manieren om je te uiten, op een verbindende manier en jullie problemen oplossen.