coach IJburg Amsterdam

Psychosociaal therapeut Amsterdam IJburg

psychologische begeleiding

  • Voel je je somber, niet gelukkig?
  • Zit je in een crisis of moeilijke situatie?
  • Is er iets wat je niet goed kunt verwerken?
  • Is de relatie met iemand of meer mensen moeilijk?
  • Voel je je vaak emotioneel, geraakt, of gekwetst?
  • Heb je erg kritisch, streng of negatief naar jezelf?

Psychosociaal therapeut Amsterdam IJburg

Ik geef psychosociale therapie. De methode waarmee ik werk heet de Persoonsgerichte methode. Bij deze methode word je als mens echt gezien en niet slechts je klacht, of je negatieve gedachten.

Bij de therapie word je bewuster van hoe jij dingen ervaart. Dit helpt om te ontdekken wat jij nodig hebt. Je leert om je gevoelens en behoeften toe te laten, te accepteren en serieus te nemen. En leer er effectief naar handelen. Ook word je bewuster van de manier waarop jij betekenis geeft aan situaties, anderen en jezelf en kun je daarop reflecteren, zodat er ruimte ontstaat.

Doordat ervaringen van vroeger veel invloed hebben op hoe je nu jezelf, anderen en situaties ervaart, is er ook aandacht voor moeilijke ervaringen van vroeger. Deze krijgen een plek, oud zeer wordt minder gevoelig, zodat negatieve ervaringen uit het verleden minder invloed hebben op jou.
Je leert jezelf beter kennen, je mogelijkheden benutten en omgaan met beperkingen.

Voor wie is psychosociale therapie?

Psychosociale therapie is geschikt voor mensen in crisissituaties (bijvoorbeeld iets met werk, gezondheid of relatie), of mensen met hardnekkige klachten of complexere problemen. 

Het verschil met psychotherapie is dat psychosociale therapie niet bedoeld is voor mensen met een stoornis uit de DSM (bijvoorbeeld autisme, PTSS, borderline, bipolair, klinische depressie, angststoornissen). Daarvoor is psychotherapie geschikt.  

Verschil therapie en coaching

Bij mij is het verschil tussen therapie en coaching vooral de mate waarin we aandacht besteden aan het verleden. Als klachten ernstiger of hardnekkiger zijn, betekent dit dat er diepere wortels onder zitten. Die hebben meer aandacht nodig.

Therapie kosten

Therapie is bij mij altijd op maat. De meeste trajecten bestaan uit 10 tot 20 afspraken van 60 minuten. De kosten zijn €85,50 excl. BTW per sessie van een uur. 

Ervaring bij therapeut Amsterdam IJburg.
“Ik had een burn-out, was angstig en mijzelf kwijt toen ik bij Lisette kwam. Ik voelde mij een mislukking. Stap voor stap leerde ik gevoelens toelaten, onderzoeken wat ik nodig had en met compassie met mijzelf omgaan. Mijn relatie met mijzelf is beter, ik ben meer ontspannen en durf assertiever te zijn en mijn grenzen aan te geven.”

Sandra (34), styliste

Therapeut Amsterdam IJburg

Mijn naam is Lisette Wevers (51). Naast een universitaire opleiding heb ik verschillende opleidingen in coaching, mindfulness en therapie gevolgd (zie ‘over mij’). Het geeft mij veel voldoening om mensen te helpen zichzelf beter te begrijpen, meer in contact met zichzelf te komen, aardiger voor zichzelf te worden en meer regie over hun leven te nemen. Cliënten omschrijven mij als warm, betrokken en helder. 

Methode therapeut Amsterdam IJburg

Ik heb bewust gekozen om mij in de persoonsgerichte benadering te bekwamen, omdat daarbij de hele mens gezien wordt, in plaats van alleen gedachten en gedrag. We hebben allemaal een unieke innerlijke wereld. Om goed voor jezelf te zorgen en stevig te staan, heb je contact met je eigen binnenwereld nodig. Vaak hebben we delen verstoten of onze gevoelens en behoeften leren onderdrukken. Je bent dan je kompas kwijt. Ik help mensen die terugvinden. Als je kunt handelen naar wat jij nodig hebt en belangrijk voor je is, verdwijnen je klachten. 

We doen het samen

We hebben een doel, die jij bepaalt, maar per keer kijken we naar wat op dat moment aandacht nodig heeft. Ik besteed ook aandacht aan ons contact, want daar kunnen we ook veel van leren. Ik zorg voor veiligheid, accepteer je en ben sensitief en eerlijk. Dat is de beste basis voor verandering. 

 

Coach Amsterdam IJburg

“Ik had een slechte relatie en gedurende de therapie lukte het mij om deze te beëindigen. Ik ben gaan begrijpen waardoor ik op vrouwen viel die over mij heen walsten. We hebben ook gepraat over mijn relatie met mijn moeder en innerlijk kindwerk gedaan. Ik voel me beter over mijzelf en kan nu beter mijn grenzen bewaken.”

Thijs (43), IT manager.   

Contact met Lisette Wevers, therapeut Amsterdam IJburg

 
Coach in IJburg Amsterdam

6 + 15 =