coach IJburg Amsterdam

Therapeut Amsterdam IJburg

Persoonsgerichte therapeut

  • Voel je je somber, niet gelukkig?
  • Is er iets naars gebeurd wat je niet goed kunt verwerken?
  • Is de relatie met iemand of meer mensen moeilijk?
  • Voel je je vaak emotioneel, geraakt, of gekwetst?
  • Heb je erg kritisch, streng of negatief naar jezelf?
  • Is je zelfbeeld slecht of heb je moeite met vertrouwen?

Therapeut Amsterdam IJburg

Die patronen voorkomen dat oude nare gevoelens geraakTherapie lijkt op coaching, het verschil is dat therapie bedoelt is voor mensen met meer vastzittende gevoelens of patronen (denk aan vermijden of overcompenseren). Daarvoor is het nodig meer stil te staan bij het verleden en bij de emoties die er nu zijn.

Als kind voelen we aan waar onze ouders niet mee om kunnen gaan, wat ze verwachten, of wat niet gewenst is. Misschien deden ze ook dingen die niet goed voor je waren. Dat zorgt ervoor dat je overleefstrategieën ontwikkelt. Denk aan: je flink houden, je aanpassen aan anderen, moeilijke emoties/mensen/situaties vermijden, genoegen nemen met iets wat niet goed voor je is of je ongelukkig maakt, je groot maken of veeleisend zijn (ook naar jezelf). t worden. Denk aan: ‘niet goed genoeg zijn’, ‘niet leuk zijn’, ‘er alleen voor staan’, ‘niet vrij zijn’, eenzaamheid, verdriet, angst, schaamte. Bij overheersende overleefstrategieën loop je vroeg of laat vast. Je kunt je behoeften niet vervullen en bent je innerlijk kompas kwijt. Dingen gaan dan verkeerd. 

Wat is therapie?

In therapie zorg ik voor een veilige ruimte om je emoties, behoeften en gedachten te onderzoeken. Door oud zeer te verzachten heb je overleefstrategieën minder hard nodig. Daarnaast leer je emoties en behoeften toelaten, herkennen en accepteren. Doordat we ook onderzoeken hoe je betekenis geeft aan situaties en wat anderen doen of zeggen (bijvoorbeeld altijd negatief invullen hoe anderen naar je kijken, of anderen wantrouwen), kun je deze loslaten en de realiteit onderzoeken.   

Het effect van therapie

Je kunt beter voor je kwetsbaarheid zorgen en beter omgaan met onvrede, irritaties en boosheid. Je herkent welke behoeften je hebt en handelt daarnaar. Je kunt steeds meer doen wat werkt, in afstemming op jezelf en de ander of de situatie. Je hebt minder last van spanning of somberheid, zorgt beter voor jezelf en maakt meer plezier.  

Coaching of therapie? 

Je hoeft vooraf niet te weten of je voor coaching of therapie kiest. We kunnen het bij de intake bespreken. Als je klachten hebt die al lange tijd steeds terugkomen, of als je je behoorlijk slecht voelt, zoals bij een burn-out, dan geeft therapie duurzamer en diepgaander resultaat. 

Therapie kosten

Therapie is bij mij altijd op maat. De meeste trajecten bestaan uit 10 tot 20 afspraken van 60 minuten. De kosten zijn €82,50 excl. BTW per sessie van een uur. 

 

Ervaring bij therapeut Amsterdam IJburg.
“Ik had een burn-out, was angstig en mijzelf kwijt toen ik bij Lisette kwam. Ik voelde mij een mislukking. Stap voor stap leerde ik gevoelens toelaten, onderzoeken wat ik nodig had en met compassie met mijzelf omgaan. Mijn relatie met mijzelf is beter, ik ben meer ontspannen en durf assertiever te zijn en mijn grenzen aan te geven.”

Sandra (34), styliste

Therapeut Amsterdam IJburg

Mijn naam is Lisette Wevers (50). Naast een universitaire opleiding heb ik verschillende opleidingen in coaching, mindfulness en therapie gevolgd (zie ‘over mij’). Het geeft mij veel voldoening om mensen te helpen zichzelf beter te begrijpen, meer in contact met zichzelf te komen, aardiger voor zichzelf te worden en meer regie over hun leven te nemen. Cliënten omschrijven mij als warm, betrokken en helder. 

Methode therapeut Amsterdam IJburg

Ik heb bewust gekozen om mij in de persoonsgerichte benadering te bekwamen, omdat daarbij de hele mens gezien wordt, in plaats van alleen gedachten en gedrag zoals bij de in de GGZ gangbare cognitieve gedragstherapie. We hebben allemaal een unieke innerlijke wereld. Om goed voor jezelf te zorgen en stevig te staan, heb je contact met je eigen binnenwereld nodig. Vaak hebben we delen verstoten of onze gevoelens en behoeften leren onderdrukken. Je bent dan je kompas kwijt. Ik help mensen die terugvinden.

We doen het samen

We hebben een doel, die jij bepaalt, maar per keer kijken we naar wat op dat moment aandacht nodig heeft. Ik besteed ook aandacht aan ons contact, want daar kunnen we ook veel van leren. Ik zorg voor veiligheid, accepteer je en ben sensitief en eerlijk. Dat is de beste basis voor verandering. 

 

Coach Amsterdam IJburg

“Ik had een slechte relatie en gedurende de therapie lukte het mij om deze te beëindigen. Ik ben gaan begrijpen waardoor ik op vrouwen viel die over mij heen walsten. We hebben ook gepraat over mijn relatie met mijn moeder en innerlijk kindwerk gedaan. Ik voel me beter over mijzelf en kan nu beter mijn grenzen bewaken.”

Thijs (43), IT manager.   

Contact met Lisette Wevers, therapeut Amsterdam IJburg

 
Coach in IJburg Amsterdam

11 + 7 =