Een hoopgevende korte video! Jon Jandai vertelt over zijn eigen leven en hoe hij steeds stappen nam op de maatschappelijke ladder. Maar het grote genieten, het diepe geluk bleef uit. Hij vond dat hij erg veel moeite moest doen en hard moest werken om enigszins prettig te leven. Hij ging erover nadenken en ontdekte dat we te weinig tijd hebben om echt met onszelf en onze naasten te zijn. We maken ons leven te gecompliceerd en te vol om gelukkig te kunnen zijn.

Tijd heeft waarde

Hij heeft zelf zijn leven sterk vereenvoudigd, op een manier die erg inspirerend is. En ook grappig, hij overdrijft, maar maakt daardoor heel helder een punt. Veel dingen in ons leven kunnen we laten om meer tijd te hebben. We doen veel dingen omdat ze goed voelen, zoals televisie kijken en winkelen, maar het genot duurt altijd maar even. Uit geluksonderzoek blijkt ook dat we de afgelopen 30 jaar weliswaar veel welvarender zijn geworden, maar niet gelukkiger. Ondertussen zijn angst en depressie de snels toenemende ziektes. Dat geeft te denken. We hebben minder nodig dan we vaak denken. Meer tijd voor jezelf hebben of om met je naasten door te brengen, heeft meer waarde.

Zorgeloos

Jon Jandai’s aanpak zou voor veel mensen te ver  gaan, maar we kunnen er wel veel van leren om ons eigen leven makkelijker te maken. Zelf is Jon Jandai behoorlijk zorgeloos geworden.